Inter odbio napad vučice

Izvor: Mondo, 20.Apr.2019, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inter odbio napad "vučice"

Bila je Roma 47 minuta na četvrtoj poziciji tabele Serije A, a onda je Perišić doneo remi Interu i vratio "vučicu“ na mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Inter i Roma remizirali su 1:1 u derbiju 33. kola Serije A, u kojem je "vučica“ imala sve u džepu, a malo je nedostajalo da na kraju ostane bez ičega.

Da je Lučijano Spaleti od početka zaigrao sa dva špica, a ne tek od 54. minuta ili da odbrana "neroazura" nije "spavala" na otvaranju utakmice, Inter bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << verovatno stigao do trijumfa kojim bi se učvrstio na trećem mestu.

Istini za volju, Inter i posle ovog remija ima pet bodova prednosti nad Milanom i šest više od Rome, ali "vučica“ sigurno neće odustati od trke za mestom u Ligi šampiona u preostalih pet kola.

To je pokazala već na startu subotnjeg derbija, ali Džeko je upropastio dobru priliku u trećem minutu, kada je umesto levom nogom izabrao da šutira spollnjim delom desne noge iz mnogo lošijeg položaja.

Malo je nedostajalo i da Kolarov pogodi gol Handanovića nekoliko minuta kasnije kada je lopta otišla pored stative, međutim, prvu pravu priliku imao je Inter.

Lautaro Martinez u osmom minutu dobro je šutirao glavom, a Olsen je na samoj gol-liniji zaustavio loptu, koja se potom od stative odbila u polje.

I onda minijatura Stefana El Šaravija za vođstvo Rome na "Meaci". Nekadašnji fudbaler Milana zalomio je sa levog krila, izbacio iz igre D'Amrozia, "prodao lažnjak" De Fraju, dok je Borha Valero zakasnio da blokira loptu koja je završila iza leđa Handanovića - 0:1! 

AS Roma Goal El Shaarawy vs Inter 1-0 #InterRoma#ElShaarawy#Inter#Romapic.twitter.com/FM2HuqT6A7

— footyromald (@footyromald) April 20, 2019

Usledila je rovovska borba na sredini terena, da bi se u poslednjim trenucima prvog poluvremena ponovo zakuvalo, pred golom Rome.

Prvo je Asamoa odlučio da pokaže da i on zna da dribla, ali je njegov pokušaj posle prodora u šesnaesterac u zadnji čas izblokirao Facio, potom je Vesino praktično iz kontakta sa golmanom šutirao preko gola, da bi D'Ambrozio sa samo tri-četiri metra šutirao pored stative.

U međuvremenu je i sudija Marko Gvida "dolio ulje na vatru" pomalo čudnim potezom, kada je rukom pokazao na belu tačku, a potom drugom pokazao prekršaj Vesina u napadu.

Jednu od retkih prilika za Romu u drugom delu propustio je Pelegrini u 51. minutu, kada se iznenada našao u protivničkom šesnaestercu, ali je šutirao daleko pored gola.

Tri minuta kasnije stadionom Đuzepe Meaca prolomio se aplauz, kada je Lučijano Spaleti umesto neprimjetnog Rađe Naingolana ubacio Maura Ikardija.

Od tog trenutka Inter je iamo apsolutnu dominaciju, dok je Romi ostalo da pokušava samo kontranapadima, koji su često prekidani već u začetku.

Iako ni Ikardi ni Lautaro Martinez nisu postigli pogodak, igra sa dva špica brzo je donela rezultat.

D'Ambrozio je u 61. minutu centrirao, a Ivan Perišić sa druge stative glavom poslao loptu u suprotni ugao za izjednačenje – 1:1!

Twitter Embed Code

game on 1:1

#InterRomapic.twitter.com/pZIL79trYZ

— മുറച്ചെറുക്കൻ. (@Anoop_narayan0) April 20, 2019

game on 1:1#InterRoma pic.twitter.com/pZIL79trYZ— മുറച്ചെറുക്കൻ. (@Anoop_narayan0) April 20, 2019

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.