Inter kažnjen zbog Zoroa

Izvor: B92, 05.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inter kažnjen zbog Zoroa



Italijanski fudbalski prvoligaš Inter kažnjen je sa 25.000 evra zato što su njegovi navijači na rasnoj osnovi vredjali fudbalera Mesine, Afrikanca Marka Zoroa u subotnjem prvenstvenom meču.

Zoro, koji je rodjen u Obali Slonovače, pretio je da će napustiti teren ako se provokacije nastave.

Navijači su istog igrača vredjali i u prvom delu sezone, a najvatreniji "ultrasi" istakli su i rasistički transparent u subotnjoj utakmici, koju je Inter dobio sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3:0.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije saopštila je danas da je pri odredjivanju kazne uzela u obzir i činjenicu da se većina gledalaca na stadionu bunila zbog rasističkog vredjanja.

Vredjanje Zoroa u prvoj utakmici, 27. novembra, izazvalo je opštu debatu o rasizmu u Italiji i do antirasističkih demonstracija u zemlji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.