Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 10:06

Inter ima novi problem, Real postavio ultimatum: Dajte garancije ili vraćajte Hakimija

Uprava Nerazura pod sve većim pritiskom

Nema kraja problemima u Interu. Nepunih sedam dana pošto je Italijom odjeknula priča o dugovima prema igračima i za neisplaćene obaveze drugim klubovima, ponovo je odjeknula snažno vest da je prvi čovek madridskog Reala Florentino Perez postavio ultimatum Bepeu Maroti i čelnicima Intera – dajte garancije da ćete platiti transfer ili vraćajte Ašrafa Hakimija nazad!

Podsetimo, Bepe Marota je nedavno priznao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u ljudima iz fudbalskih krugova da postoje neizmirene obaveze, ali je i dao obećanje da će klub do 16. februara da izmiri sve obaveze kako ne bi došlo do ozbiljnih sankcija. Jedna od njih mogla bi da bude oduzimanje bodova, što bi Inter praktično izbacilo iz šampionske trke! Osim toga što se duguju plate za jul, avgust, novembar i decembar, Inter još nije platio Real Madridu prvu ratu za kupovinu Ašrafa Hakimija u visini od 10.000.000 evra.

Tu sumu su Nerazuri imali obavezu da plate do kraja decembra, ali je taj rok probijen. U međuvremenu je sa Real Madridom postignut džentlmenski dogovor da se isplata prve rate odloži najkasnije do 30. marta, ali je izgleda Florentinu Perezu dozlogrdilo i rešio je da istera stvari po svom. Stupio je u kontakt s ljudima iz Intera i zapretio im da će da uključi i Uefu u ceo slučaj ako se ne dostave bankarske garancije da će novac biti isplaćen, zbog čega bi kasnije moglo da se ode na sud.

Uefine regulative kažu da klubovima mogu da se oduzmu evropske licence ako postoje neizmirena dugovanja posle 31. marta, za transfere koji su završeni pre 31. decembra. To znači da bi Inter zbog Hakimija mogao ne samo debelo da plati, već i da ostane bez mogućnosti da igra u evropskim takmičenjima. Naravno, to je najstroža varijanta, baš kao što je i oduzimanje bodova u Seriji A, što će Inter pokušati da izbegne po svaku cenu.

Interovi direktori imali su nedavno sastanak na kome se opet govorilo o problemima likvidnosti. Rok od 16. februara se bliži, a do tada Inter mora da isplati igračima i stručnom štabu bar plate za jul i avgust kako ne bi bilo konsekvenci. Inter jeste ekipi dao primanja za septembar i oktobar, ali onda nije za novembar i decembar. Nadležni organi razmatraju Interov predlog da se rok za otplatu plata za ta dva meseca odloži za jun, kako bi se sada rešila goruća pitanja.

U međuvremenu porodica Žang uporno traži kupce dela ili većinskog paketa deonica kako bi se pronašao novi izvor finansiranja. Interesovanja ima, ali ništa nije toliko ozbiljno da bi se rešilo u nekom skorijem roku. Ako se nešto ne dogodi uskoro Inter bi mogao da se nađe u velikim problemima, kadrovskim i finansijskim...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.