Izvor: MozzartSport.com, 10.Avg.2020, 11:34

Inter ima lek za Farmaceute

Mlanski klub favorit u četvtfinalnom meču u Diseldorfu. Bajer oslabljen neigranjem čileanskog veziste Čarlsa Aranguiza. Konte nema dileme oko tima, počeće startnih 11 kao protiv Hetafea. Na klupi ostaju Aleksis Sančez i Kristijan Eriksen

Kreće rasplet u Ligi Evrope. Samo jedna utakmica se igra na tlu Nemačke. Šlager četvrtfinalne runde je današnji duel (21.00) Intera i Bajera iz Leverkuzena na Merkur Spil Areni u Diseldorfu. Tim iz Milana opet nije uspeo da osvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << skudeto koji je po deveti put otišao u vitrine Juventusa, ali je u finišu Serije A četa Antonija Kontea uspela da bude druga, ispred Atalante i Napolija. Farmaceuti nisu u Bundesligi izborili plasman u Ligu šampiona, bili su peti, pa im je Liga Evrope i eventualno osvajanje ovog takmičenja karta za evro-elitu.

Inter je preko Hetafea (2:0) stigao među osam najboljih ekipa u drugom po rangu evropskom takmičenju, dok je Bajer dva puta pobedio Rendžers, 3:1 u Glazgovu, dok je prošle nedelje na Baj Areni bilo 1:0 za izabranike holandskog stručnjaka Petera Boša.

Trener Intera Antonio Konte nema briga oko sastava. Jedino ne može da računa na Urugvajca Matijasa Vesina koji je dugo van tima. Na raspolaganju iskusnom stručnjaku je i čileanski napadač Aleksis Sančez. Posle pozajmice iz Mančester Junajteda on je pre nekoliko dana i zvanično igrač tima sa stadiona Đuzepe Meaca. Ipak, očekuje se da u napadu počnu meč udarni tandem Romelu Lukaku i Lautaro Martinez, dok će Sančez da čeka šansu sa klupe.

Očekuje se da Konte neće menjati tim koji je pobedio Hetafe sa 2:0 prošle nedelje. Igraće u sistemu 3-5-2. Danac Kristijan Eriksen opet će na klupu za rezerve, dok će u startnih 11 Galjardini koji je dobro obavio posao u meču sa timom iz Madrida u osmini finala.

"Moramo da budemo pozitivni. Svakodnevno naporno radimo da bismo postigli maksimalni cilj. Da bismo došli do kraja, moramo pokazati da to zaslužujemo na terenu. Ne smemo da se žalimo, svi moraju da daju maksimum. Ako je to dovoljno za plasman u polufinale, finale i na kraju da podignemo pehar, svi ćemo biti srećni. Bajer je tim sa velikim talentom. Imaju brze igrače. Moramo da budemo veoma oprezni da ne izgubimo loptu jer naši rivali imaju ubitačne kontre. Moramo da zadržimo što više posed lopte, da kontrolišemo igru tokom svih 90 minuta”, rekao je Konte pred duel u Diseldorfu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kod Farmaceuta najveća briga je Kai Haverc. Mesecima se priča o odlasku mladog nemačkog asa u Čelsi, ali klubovi ne mogu još da se dogovore oko obeštećenja. Najtalentovaniji nemački fudbaler je igrao prošlog vikenda protiv Rendžersa, a i danas će da predvdi svoj tim protiv nekadašnjeg šampiona Evrope.

Zbog žutih kartona za Bajer ne može da igra Čileanac Čarls Aranguiz. Vezista Nadim Amiri se vratio u ekipu posle karantina u kojem je bio jer se član njegove porodice zarazio virusom korona. Karim Belarabi je rovit i pitanje je da li će moći na teren.

"Amiri se vratio u ekipu, a što se tiče Belarabija ne znam da li ću moći da računam na njega. Videćemo još. Samo ako bude 100 odsto spreman, igraće. Odsustvo Aranguzija je hendikep za nas, ali imamo zamene za njega. Pokazali smo u prošlosti da možemo da pobeđujemo i bez Čarlsa, rekao je trener Bajera Peter Boš.

Holandski stručnjak ulogu favorita prepušta Interu.

"Ne bojimo se nikoga, ali uvek poštujemo svoje protivnike. Znamo da je Inter snažan tim. To smo videli i u Seriji A, ali i naravno u Ligi Evrope. Inter je odličan, ali možemo da ga dobijemo”, optimista je Boš.

KVOTA U KLADIONICI MOZZZART DA ĆE INTER DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 4.50.

Biće ovo treći meč ova dva tima u istoriji. Bolji je bio Inter koji je oba puta pobedio Bajer iz Leverkuzena u sezoni 2002/2003 Lige šampiona. U Milanu je bilo 3:2, a u gostima 2:0. Inter je u odličnoj formi. Nije poražen još od 5. jula i meča sa Bolonjom. Četa Antonija Kontea je vezala devet utakmica bez poraza, od toga šest trijumfa (pet u Seriji A i jedan u Ligi Evrope). Na poslednjih pet utakmica mreža golmana Intera Samira Handanoviča se nije zatresla. Slovenac je briljirao prošle nedelje u meču sa Hetafeom, kada je odbranio nekoliko zicera fudbalerima španskog kluba I bio najzaslužniji za prolazak svog tima u četvrtfinale Lige Evrope.

Bajer je protiv Rendžersa odigrao takmičarski meč posle mesec dana pauze. Pre toga su Famaceuti poslednji put izašli na teren 4. jula kada su u finalu Kupa Nemačke na Olimpijskom stadionu u Berlinu poraženi od Bajerna sa 4:2.

INTER – BAJER LEVERKUZEN (21.00)

DISELDORF (Merkur Spil Arena)

Sudija: Karlos del Sero (Španija)

INTER: Handanovič – Godin, De Fraj, Bastoni – D’Ambrozio, Barela, Brozović, Galjardini, Jang – Martinez, Lukaku.

BAJER LEVERKUZEN: Hradecki – L. Bender, S. Bender, Tapsoba, Singraven - Baumgartlinger, Palasios, Demirbaj, Haverz – Dijabi, Bejli.

LIGA EVROPE – ČETVRTINALE (JEDAN MEČ)

Ponedeljak

21.00: (2,05) Inter (3,45) Bajer Levekuzen (3,60) (DISELDORF)

21.00: (1,25) Mančester Junajted (6,25) Kopenhagen (11,0) (KELN)

Utorak

21.00: (1,90) Šahtjor (3,50) Bazel (4,10) (GELZENKIRHEN)

21.00: (3,35) Vulevrhempton (3,10) Sevilja (2,30) (DUIZBURG)

***kvote su podložene promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.