Inter dobio gradski derbi

Izvor: B92, 11.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inter dobio gradski derbi



Fudbaleri Intera potvrdili su superiornost u italijanskom fudbalu pobedom nad Milanom u gradskom derbiju - 2:1. Milan je poveo golom Ronalda u 40. minutu, a preokret u nastavku doneli su Hulio Krus i Zlatan Ibrahimović. Lacio i Askoli pobedili su kao gosti, a Torino na svom terenu, dok su četiri meča završena nerešeno.

Derby della madonnina broj 187 protekao je u dominaciji "crno-plave" ekipe, koja je, sa izuzetkom jednog periodana sredini prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poluvremena, konstantno vršila pritisak ka golu rivala.

Ipak, posle nekoliko prilika Krespa i nedosuđenog penala Bonere nad Ibrahimovićem (švedski reprezentativac čak dobio žuti karton), poveli su gosti. Da problem za većinsku publiku na Meaci bude veći, strelac je bio Ronaldo, zbog kojeg su desetine hiljada Interovih navijača na stadion došle sa pištaljkama.

Brazilac, koji je u Interu bio pet godina (otprilike polovinu tog vremena propustio zbog povrede), primio je loptu na 30 metara od gola Žulija Sezara (da ne ulazimo ovde u njihov lični odnos), povukao je pet metara i poslao u dalji donji ugao.

U nastavku je prva šansa pripala Milanu, ali nisu imali sreće, jer je pred golom rivala bio Đenaro Gatuzo. Samo nekoliko minuta kasnije Inter je izjednačio golom Hulija Krusa, koji je zamenio Krespa.

Krus je samo nekoliko minuta kasnije imao još jednu fantastičnu priliku, kada je petom sa peterca poslao loptu nekoliko centimetara iznad prečke.

Do prednosti "nerazuri" stižu u 75. minutu golom Zlatana Ibrahimovića, posle čega je Milan pokušao da se vrati, ali nije uspeo. Inter je tako dobio i drugi derbi sezone (4:3 u prvom), i zadržali 16 bodova više od drugoplasirane Rome.

Milan je prvim porazaom posle 15 mečeva otežao sebi poziciju u borbi za Ligu šampiona, pošto je Lacio pobedio, a Empoli i Palermo su osvojili po bod.

Trijumf Lacijalima u Kalabriji doneo je Makinva 11 minuta pre kraja.

U poslednjoj utakmici 27. kola Roma je na Olimpiku pobedila Udineze 3:1. Frančesko Toti je postigao dva, a Simone Perota jedan gol za domaćina, dok je jedini gol za Udineze postigao Asamoa. Roma je druga na tabeli i ne može ni gore ni dole, dok je Udineze na desetom mestu Serije A.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.