Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2020, 18:54

Institucija: Fernando Santoš do 2024. godine

Produžena saradnja sa legendarnim strategom

Kontinuitet rezultata ne treba prekidati, a kvalitetni ljudi se ne smeju menjati. Bez obzira na godine. Takav je slučaj sa Fernandom Santošem, koji je danas tavio paraf na novi četvorogodišnji ugovor sa portugalskom federacijom.

U novo mandatu legendarni strateg će učestvovati na Evropskom prvenstvu, braniti trofej u Ligi nacija i učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i Euro 2024. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Santoš je na kormilo nacionalnog tima došao u septembru 2014. godine i zvanično je selektor sa najviše pobeda na kormilu Portugalije. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2016. godine i Ligu nacija 2019.

"Ova odluka je bila vrlo jednostavna, jer obnavljamo ugovor trenera koji je evrpski prvak. Kada smo 2014. godine potpisali ugovor sa Santošem rekao sam da je to pozicija koju je stvarno želeo. Nakon šest godina i posle svega što smo prošlo zajedno smatram da je ovo mesto koje Fernando Santoš zaslužuje zbog onoga", rekao je predsednik Saveza Fernando Gomeš.

Santoš je trenersku karijeru započeo 1988. godine u Estorilu, a potom je vodio Estrelu iz Amadore, pa Porto, AEK, Panatinaikos, Sporting, Benfiku i reprezentaciiju Grčke. Četiri puta je izabran za najboljeg trenera grčkog prvenstva, a 2016. godine je osvojio treće mosto na izboru za FIFA trenera godine.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.