Inspiracija OFK Beograda u jubileju

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jan.2011, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspiracija OFK Beograda u jubileju

Deseto mesto nije ni vaš, ni klupski nivo – predočio igračima predsednik plavo–belih Momčilo Minić
Stisak ruku za nov početak. Mladalačka razdraganost, osmesi na licima i jesenji film u glavi – nezaboravna iskustva iz Belorusije i sa Bosfora i rezultatska klackalica u domaćim okvirima. Zreliji za šest meseci, osveženi u pauzi i željni igre koju najviše vole, fudbaleri OFK Beograda su i zvanično počeli pripreme za prolećni deo prvenstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << class="highslide" onclick="return vz.expand(this)" href="http://www.zurnal.rs/wp-content/uploads/2011/01/IvanMilutinovic7.jpg?lang=lat">
Prepuna pres–sala na Omladinskom stadionu. Žagor igrača i prepričavanje anegdota sa novogodišnjeg dočeka i odmora na lepšim destinacijama. Ozbiljnost u trenutku kad je u prostoriju umarširao kompletan stručni štab i kamerna pažnja u iščekivanju prvih reči klupskog rukovodstva. Slika u 10 časova sa Stare Karaburme...
Predsednik Momčilo Minić očinski se nasmešio fudbalerima koji pronose slavu romantike, čestitao im praznike, poželeo zdravlje i osvrnuo se na period iza i ispred nas:
Jesen nas nije zadovoljila, ali nije ni razočarala. Ako uzmemo u obzir objektivne okolnosti koje su nas pratile, ostvarili smo dobar rezultat, ali 10. mesto na tabeli nije ni klupski, ni vaš nivo. Želim da na proleće popravimo plasman, ušli smo u godinu jubileja koja nas dodatno obavezuje.

Prvi čovek superligaša je u dahu nastavio:
Jedan broj igrača nije zadovoljio, pa će im klub potražiti novu sredinu, u kojoj će dobrim igrama moći da zasluže povratnu kartu. Mladi igrači koji su u prethodnom periodu iskazali raskoš talenta jesenas nisu bili na nivou, ali verujem da će se trgnuti i vratiti na stare staze. Momci, teško da iko u Srbiji ima ovako kvalitetan stručni štab, od koga možete mnogo da naučite i da napredujete.
A onda pogled u najiskusnije...
Svima primer treba da vam budu Veseljko Trivunović i kapiten Bojan Šaranov. Sjajni igrači i još bolji ljudi! Klub nijednom fudbaleru neće praviti smetnje ako je u prilici da reši egzistenciju, samo tražimo za uzvrat korektan odnos. Upravni odbor će se potruditi da vam obezbedi maksimalne uslove – naglasio je Minić.
Romantičari su se zahvaljujući silnoj žetvi bodovi prvenstvo prošle godine okončali na trećem mestu...
Nadam se da ste napunili baterije i da ste spremni za ono što nas čeka – započeo je besedu trener Dejan Đurđević.
Nemam nijednu sumnju da ćemo uz adekvatno odrađen prelazni rok biti bolji nego jesenas. Mladost je sklona oscilacijama, ali verujem u kvalitet ovog kolektiva. Pokušaću iz vas da izvučem maksimum i da u godini jubileja vratimo OFK Beograd na mesto koje mu i pripada u srpskom fudbalu!

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.