Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 17:25

Infantino naglas razmišlja: Ograničen broj igrača u klubovima, ograničen broj nastupa...

Deluje da se fudbalu sprema još promena

Od sledeće sezone imaćemo novo UEFA takmičenje - Ligu konferencija, od sezone 2024/25. čeka nas novi format Lige šampiona, ali to izgleda nije sve.

Predsednik FIFA, Đani Infantino, u intervjuu za Lekip nagovestio je koje bi još promene uskoro mogle da se dogode u fudbalu. Više je neformalno nabrajao o čemu bi se sve moglo diskutovati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u budućnosti, ali jasno je da čovek na njegovoj poziciji ne priča o takvim stvarima tek onako...

21.00: (2,35) ČELSI (3,25) REAL MADRID (3,10)

Jasno je da je bura oko Superlige bila zbog finansija, pa se prvi čovek svetske fudbalske organizacije dotakao te teme.

"Vreme je da se pregledaju dokumenta Finansijskog fer-pleja i pronađu bolje formule za ubuduće. Hajde da ozbiljno diskutujemo o ograničavanju plata, transfera, komisija menadžerima...", naveo je Infantino.

Nije se zaustavio na tim predlozima. Govorio je i o mogućim promenama formata takmičenja. Primera radi, Francuzi razmišljaju da Ligu 1 smanje na 18 klubova,

"Takmičenja sa manjim brojem učesnika i plej-ofom bi bila zanimljivija", smatra predsednik FIFA.

Najzanimljiviji i, sigurno, predlozi koji će izazvati najviše pažnje odnose se na igrače.

"Hajde da pričamo o ograničenom broju igrača u jednom klubu, o obavezi da svaki tim ima konkretan broj igrača poniklih u tom klubu. Možda i o maksimalnom broju mečeva koje najbolji igrači mogu da odigraju u jednoj sezni".

Iako samo razmišlja naglas, vrlo je moguće da su sve ovo Infantinove najave za ono što sledi. Pomenuto formiranje Superlige izazvalo je veliku pometnju i, bez obzira na to što je pobuna bogatih brzo ugušena, jasno je čelnicima i UEFA i FIFA da će nešto uskoro morati da se menja.

Ne želi, ipak, Švajcarac italijanskog porekla da govori o "ratu u fudbalu".

"Kažnjavanjem kluba kažnjavate i igrače, trenere, navijače... koji nemaju nikakve veze s tim. Stoga moramo da razmislimo o posledicama mogućih sankcija. Želim da izbegnem razgovor o ratu kada je reč o fudbalu i kada svet pati zbog nezapamćene pandemije. Čak i u najdelikatnijim situacijama ja sam pre za razgovor nego za konflikt", istakao je Infantino.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.