Indonežanski rivali se suočili pola godine posle stampeda

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 10:54

Indonežanski rivali se suočili pola godine posle stampeda

Pola godine nakon smrtonosnog stampeda na tribina, indonežanski klubovi Arema i Persebaja su se opet susreli na terenu.

Meč je odigran u utorak pod jakim merama bezbednosti i bez publike

Tokom stampeda na stadionu u Malangu 1. oktobra prošle godine stradalo je 135 osoba, uključujući i više od 40 dece.

Utakmica u utorak održana je u Južnoj Džakarti na stadionu u vlasništvu policije i završila je pobedom Persebaje sa 1:0, a nije zabeležen nijedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incident.



"Rivalstvo traje samo 90 minuta. Svi smo braća, humanost je iznad svega",
saopštila je Persebaja na svom Instagram nalogu.

Meč tamošnje prve lige prvobitno je trebalo da se održi u martu, ali je odložen i pomeren na neutralni teren zbog rizika od navijačkih nereda.

Policija je u oktobru upad navijača na teren opisala kao "pobunu", a preživeli su osudili prekomernu upotrebu sile bezbednosnih snaga.

Sud je 16. marta jednog policajca osudio na 18 meseci zatvora, ali je dvojicu oslobodio. Osuđeni su i organizator utakmice i menadžer zadužen za obezbeđenje.

Fudbalska takmičenja u toj azijskoj zemlji suspendovana su nakon tragedije, a sa fudbalom je nastavljeno početkom decembra.

Indonezija je trebalo da bude domaćin Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina (od 20. maja do 11. juna), ali joj je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) oduzela domaćinstvo usled diplomatskog zapleta u vezi sa nastupom Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.