Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 04:33

Independijente na iskustvo, Baija rafalno po nesrećnom Melgaru (VIDEO)

Šampion Sudamerikane iz 2017. u osmini finala

Independijente nastavlja borbu za trofej koji je osvajao dva puta u prethodnoj deceniji, 2010. i 2017. godine. Na putu mu se našao Atletiko Tukuman koji će posle eliminacije verovatno nastaviti da priča o nepostojećem penalu koji je napravio razliku u prvom duelu dvomeča. Revanš je doneo po jedan gol oba tima – 1:1, pa može da se konstatuje da ekipa Rikarda Zjelinskog nije bila blizu iznenađenja budući da su joj, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pravila gola u gostima, bila neophodna bar još dva pogotka.

Indepencijete nije samo velikan na nivou Argentine, već čitavog južnoameričkog kontinenta. Rohosi poseduju šampionski gen, krasi ih znatno više iskustva u mečevima ovog tipa i sve su to na kraju lako naplatili fudbaleri tima koji je svojevremeno isklesao jednog Serhija Kun Aguera.Pogodak vredan plasmana u osminu finala postigao je kapiten Silvio Romero. Ušunjao se iza leđa odbrane nekadašnji fudbaler Rena i glavom iz peterca s lakoćom savladao Luketija.

Očekivalo se mnogo od Tukumana posle lekcije Rasingu (4:1) na startu argentinskog Liga kupa, ali ispostavilo se da plavo-beli u razmaku od pet dana neće imati snage da skalpiraju oba velikana iz Aveljanede. Ereldija jeste u 40. minutu iskoristio savršen centaršut Monsona pogodivši za izjednačenje, ali je čitavo drugo poluvreme proteklo u golgeterskoj suši. Samim tim Indepencijete će imati priliku da se bori za najboljih osam južnoameričke B produkcije, a na putu mu stoji urugvajski Feniks.

Melgar je na Areni Fonta Nova delovao kao amaterski fudbalski klub, dok mu je Baija radila šta je htela. Razvlačila iz prekida, cepala mu odbranu iz kontri, brzo nadoknadila 1:0 iz prvog meča i već do poluvremena zakazala okršaj osmine finala sa Unionom iz Santa Fea. I kada vidimo kako je ekipa Mana Menezesa rastavila protivnika na proste činioce - 4:0, jedino logično objašnjenje za trijumf Melgara od pre nedelju dana jesete nadmorska visina, jer se duel igrao u Arekipi na oko 3000 metara.

Baija je gotovo u nivou mora, samim tim gosti su izgubili jedinu komparativnu prednost. I kanonada je počela. Dva puta su Trikolori rešetali protivnika iz kornera, prvo Fesin, zatim i Gregori. Teror je nastavljem kontra napadima i slalomima kroz odbranu rivala porozniju od stiropora. U strelce su se upisivali drugi put Fesin i Žilberto, a Danijelzinjo Simoeš je kompletirao het-trik asistencija. Četiri pogotka tokom prvih 45 minuta i poprilična uspavanka kada je već sve bilo rešeno. Domaćin je ipak poslao snažnu poruku Unionu.

Dakle, čast Brazila među najboljih 16 timova Sudamerikane braniće Baija i Vasko da Gama.

Mesto u osmini finala obezbedio je i kolumbijski Junior koji je sa 0:0 kod kuće odbranio minimalnu prednost iz prvog meča protiv urugvajske Plaze. Isti podvig napravila je čileanska Universidad Katolika koja je na domaćem ternu, posle 0:0 iz prvog meča, savladala paragvajsku Sol Ameriku 2:1.

KOPA SUDAMERIKANA - 1/16 FINALA, REVANŠI:

Sreda:

Sao Paulo - Lanus 4:3 (1:2), prvi meč 2:3

Defensa i Hustisija - Sporting Lukenjo 1:1 (0:1), prvi meč 2:1

River Plejt - Atletiko Nasional 3:1 (2:1), prvi meč 1:1

Uančipato - Feniks 1:1 (0:0), prvi meč 1:3

Četvrtak:

Penjarol - Velez Sarsfild 1:1 (0:0), prvi meč 0:0

Deportivo Kali - Miljonarios 2:2 (1:2), prvi meč 2:1

Karakas - Vasko 0:0, prvi 0:1

Emelek - Union Santa Fe 1:2 (1:0), prvi meč 1:0

Estudijantes Merida - Kokimbo 0:2 (0:1), prvi meč 0:3

Petak:

Atletiko Tukuman - Independijente

Baija - Melgar

Junior - Plaza Kolonija

Universidad Katolika - Sol Amerika

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.