Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 23:03

Imamo šampionsku trku, Genk razmontirao Briž s rekorderom Onuačuom (VIDEO)

Šampion iz 2019. ubedljiv protiv aktuelnog prvaka

Klub Briž je završio u komadima, Genk vraća neizvesnost u šampionskoj trci u Belgiji!

Šampion iz 2019. je na svom terenu razbio aktuelnog prvaka rezultatom 3:0 (0:0) i smanjio zaostatak na samo bed bodova što nam daje garanciju neizvesne završnice u plej-ofu za titulu.

Briž je potpuno pogubljen u doigravanju! Šta se dešava sa aktuelnim prvakom to niko ne zna, ali posle samo jednog osvojenog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << boda u dva kola Genk je prišao opasno blizu, mada i dalje sve zavisi od Filipa Klemona.

Genk je večeras priredio pravi spektakl svojim navijačima! Posle velike nule u prvom poluvremenu dogodila se eksplozija u kojoj je domaćin napunio mrežu rivala za manje od 20 minuta i osigurao ne samo trijumf, već i tri boda koja daju ogromno samopouzdanje pred finiš sezone. Sve je počelo od gola novog rekordera Pola Onuačua, koji je u 57. minutu stigao do 31. pogotka u sezoni i tako pretekao učinak Veslija Sonka po broj golova jednog igrača Genka u istoj sezoni!

Mučio se Genk da probije bedem Briža, a kada je to učinio urušila se koncepcija Klemonovog tima. Posle Onuačuovog gola Genk je krenuo u potpunu ofanzivu koja se na kraju isplatila. Na kraju je Genk dotukao rivala blickrigom u kojem je kod oba gola svoje prste umešao Kristijan Torstvet. Prvo kada je asistirao Džunji Itu u 74. minutu, a onda i sam zatresao mrežu na dodavanje Tea Bongonde nepunih 60 sekundi kasnije. Briž je bio na kolenima...

Genk se tu zaustavio jer se rezultat više nije menjao, ali kako su igrali puleni Jona van den Broma mogao je da padne bar još jedan pogodak. Svakako, u Genku mogu da budu presrećni jer je šampionska trka opet živa.

BELGIJA, PLEJ-OF - 2. KOLO

Petak

Genk - Klub Briž 3:0 (0:0)

/Onuaču 57, Ito 74, Trostvet 75/

Subota

20.45: (1,78) Anderleht (3,45) Antverpen (4,40)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.