Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2020, 19:32

Imamo gol sezone u Belorusiji (VIDEO)

Na jednom meču šest, na drugom bez pogodaka

Nastavak osmog kola beloruske prve lige doneo nam je neočekivane ishode na utakmicama, prvenstveno misleći na broj golova koji je viđen na istim.

U duelu Nemana i Ruha viđena je prava goleada, koja do sada nije bila karakteristična za dva tima, posebno za drugopomenuti, s obzirom da je u ovo kolo ušao sa gol razlikom 3:3 iz sedam utakmica.

Na ovom meču je novi član najvišeg ranga beloruskog fudbala pak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << postigao više golova nego u prethodnih sedam i pomalo neočekivano, ubedljivo slavio na gostovanju Nemanu – 4:2.

Veliki posao Ruh je odradio u prvih 15 minuta meča, kada je stekao prednost od dva gola preko Vasiljeva i Grečika, sa kojim je otišao na odmor. Po povratku na teren, gosti su nastavili da terorišu golmana Nemana – sa bele tačke precizan je bio Sedko. Pojurili su domaći da makar ublaže poraz i konačno su uspeli sredinom drugog dela, i to na kakav način. Činilo se da Kadimjan neće uspeti da uradi ništa kada je dobio loptu na ivici šesnaesterca, a onda je fudbaler Nemana pomerio ka sredini I kiflom u dalji ugao pogodio gol gostiju uz malu pomoć stative. Gol kakav se ne viđa često, posebno u nešto slabijim ligama. Uostalom, pogledajte i sami.

Gosti su petnaestak minuta kasnije ostali sa igračem manje, ali ih ni to nije omelo da ponovo zatresu mrežu protivnika. Ovoga puta precizan je bio Andronik. Iako je do kraja ostalo svega nekoliko minuta, Kadimjan je još jednom uspeo da pogodi i ublaži bruku. Sa ovom pobedom, novajlija Ruh se našao na 5. poziciji, dva mesta udaljen od pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok je Nemam odmah iznad opasne zone.

U drugom meču dana bodove su podelili Slavija Mozir i Žodino remijem bez golova. Slavija se tako nalazi na sredini tabele, dok je Žodino zadržao drugo mesto.

BELORUSIJA 1 - 8. KOLO

Petak

Sluck - Energetik BGU 1:2 (1:2)

/Umar Bala 41 - Jakšibajev 17, 27/

Gorodeja - Minsk 1:1 (1:1)

/Sajčić 44 - Hvaščinski 20/

Subota

Slavija Mozir - Torpedo Žodino 0:0 (0:0)

Neman Grodno - Ruh Brest 2:4 (0:2)

/Kadimjan 68, 90+1 - Vasiljev 4, Grečiko 15, Sedko 55, Andronik 89)

Nedelja

13.00: (1,57) Isloč Minsk (3,50) Belšina (6,25)

15.00: (5,50) Vitebsk (3,40) Šahtjor Soligorsk (1,65)

17.00: (12,0) Smoleviči (5,00) BATE Borisov (1,25)

19.00: (2,15) Dinamo Brest (3,10) Dinamo Minsk (3,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.