Ima više priprema u nogama nego mnogi saigrači godina, ali je još uvek srećan na terenu: Mirosavljevićevo iskustvo od dragocene vrednosti za Čuku!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima više priprema u nogama nego mnogi saigrači godina, ali je još uvek srećan na terenu: Mirosavljevićevo iskustvo od dragocene vrednosti za Čuku!

"Suvišno je pričati koliko bi Čukarički u svakom smislu otišao napred kada bi i u septembru igrao Evropu. Međutim, prvo Domžale, pa sve ostalo", poručio je iskusni golgeter

Iskustvo napadača Čukaričkog Nenada Mirosavljevića, svakako će biti od ogromnog značaja za izabranike Vladana Milojevića pred izlazak na evroscenu. Ovoga puta pre svega na psihološkom planu, pošto iskusni golgeter muči muku sa neugodnom povredom.

Osvajač Kupa Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u četvrtak od 20.00 u Domžalama igra prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a Mirosavljević od svih saigrača svakako ima najviše mečeva na međunarodnoj sceni u nogama.

"Po svemu što smo čuli, radi se o jednom teškom protivniku. Imaju dobru ekipu. Prošle godine su postavili svojevrstan rekord u slovenačkom prvenstvu, u prvih 11 kola nisu primili gol. Polusezonu su završili kao lideri, ispred neprikosnovenog Maribora. Nema sumnje da nas očekuje težak meč. Pretrpeli su određene promene u sastavu, ali to nije negativno uticalo na njihov kvalitet. Trener Domžala je mlad i ambiciozan, koliko sam čuo, dobro radi svoj posao. Ima još vremena da ih analiziramo i bolje upoznamo. Ko god da nam je protivnik, verujem u našu ekipu koja je iskreno imala određenih problema na pripremama. Dosta je igrača bilo odsutno zbog obaveza u reprezentaciji kako mlade, tako i omladinske, gde nas je sve mnogo obradovao Staniša Mandić. Ne treba zaboraviti i da su dvojica igrača napustila Čukarički. Sve to kad se sabere, maltene je bilo odsutno više od pola ekipe. Većina se u međuvremenu vratila. Rekao bih baš na vreme da se pripremimo za Domžale. Ponavljam, uz svo dužno poštovanje protivnika, verujem u prolaz dalje", rekao je Milosavljević.

Odlazak na pripreme u Austriju se ispostavio kao dobar izbor ekipe sa Banovog brda.

"Uslovi za pripreme su odlični. Sve što je potrebno jednoj ekipi se nalazi ovde. Od terena, do hotela i hotelskog sadržaja. Imali smo jake protivnike. Što se kaže, sve je bilo na svom mestu. Mislim da smo vreme provedeno u Vindišgaršetnu iskorstili na najbolji način i da smo se dobro pripremili. Utakmice koje dolaze će uostalom to i pokazati".

Iskusnom golgeteru neugodna povreda donekle je poremetila planove u pripremnom periodu.

"Da, bilo je ok stvarno na početku. Postigao sam i gol Slovanu. Odigrao sam posle još jednu utkamicu i dogodio se mali peh, upala ahilove tetive, zbog čega moram da radim po posebnom programu. Bez obzira na to, tu sam da pomognem, naročito mlađim igračima. Iako nisam aktivan u treningu, koristim vreme na drugi način da ih kroz razgovor učinim spremnijim za predstojeće utakmice. Uvek postoje nedostaci koje valja ispraviti i uvek ima prostora za napredak. Igrači Čukaričkog su sa velikim potencijalom, da nije tako ne bi ni bili u ovom klubu."

Brđani su prošle sezone stali u 2. kolu kvalifikacija, pa je ekipa sada iskusnija za jednu sezonu na evrosceni.

"Jeste da je bilo neuspešno rezultatski, ali je sa druge strane to bilo i vrlo dragoceno iskustvo, posebno za naše mlade igrače. Bili smo zatečeni. Uskočili smo umesto Crvene zvezde i maltene smo sa plaže došli na pripreme i imali baš malo vremena za sve što nas je čekalo. Sada smo iskusniji za godinu dana i verujem da ćemo to pokazati već ove sezone. Idemo korak po korak. Mislim da iz dana u dan napredujemo. Trudićemo se da iskorstimo svaku šansu. Bio sam deo grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope i postizao golove. To je velika stvar za svakog igrača. Totalno drugačije od nacionalnog prvenstva. Suvišno je pričati koliko bi Čukarički u svakom smislu otišao napred kada bi i u septembru igrao Evropu. Međutim, prvo Domžale, pa sve ostalo".

Milosavljević profesionalni fudbal igra od 1996. godine, ali još uvek u sebi ima dovoljno motivacije da se dokaže na terenu.

"Sigurno da imam više pripema nego što dosta igrača u ekipi ima godina. Međutim bez obzira na sve to, što se mene lično tiče, ni malo mi nije teško. Ušlo je odavno u krv i postala navika. Da se ne osećam dobro, sigurno ne bih bio ovde i odavno bih okačio kopačke o klin. Srećan sam i zadovoljan na terenu. Imam veliku želju za treningom. Najbitnije je da nemam zdrastvenih problema. Ozbiljnije povrede su me zaobilazile i to je razlog zbog čega sam još aktivan", zaključio je Mirosavljević.

Čukarički se sutra ujutru oprašta od Vinidišgarštena. Doručak je u devet časova i odmah zatim se ide ka Ljubljani. Sledeći trening ekipa Vladana Milojevića odradiće u Sloveniji.

(FOTO: MOZZART Sport, MN press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.