Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2020, 00:05

Ima tu još da se popravlja...

Hansi Flik nezadoviljan odbranom Bajerna, muči ga i povreda Boatenga

Opet Nemac osvaja Ligu šampiona. Prošle godine je pehar podigao Jirgen Klop, ove će Tomas Tuhel ili Hansi Flik. Zasluženo su se i Pari Sen Žermen i Bajern plasirali u finale, najbolji fudbal igrali u nokaut fazi, posebno na završnom turniru u Lisabonu. Ostalo je samo da odluče ko će naslediti Liverpul na evropskom tronu.

Bavarci su uvereni da će slaviti aristokratija. Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << im je 11. finale Kupa ili šampiona, šansa za šestu titulu, za koju su se izborili masakriranjem Barselone i rezultatski ubedljivim slavljem nad Lionom.

Znali smo da nas čeka težak posao. Utoliko što je Lion došao na megdan posle sjajnih izdanja u duelima sa Juventusom i Mančester Sitijem. Francuzi su taktički sjajna ekipa i stvarno su nam stvorili dosta problema u uvodnoj fazi meča. Morali smo bolje da se branimo. Prilčali smo pre utakmice da ne smemo da im olako predamo loptu, a baš to se desilo“, stišava euforiju Hansi Flik, pošto mu je jasno da odbrana Bavaraca nije izgledala ubedljivo.

Možda ima i do povrede Džeroma Boatenga (zbog povrede mišića izašao posle prvog poluvremena, neizvestan za nedelju), možda do opuštanja posle onakvog izdanja u četvrtfinalu, ali i do kvaliteta Liona, oličenog u šansama Depaja i Ekambija.

Baš su nas namučili. Imali smo naklonost sreće, uz njenu pomoć preživeli smo početnih deset minuta, a onda nam je individualno izdanje jednog fudbalera, Serža Gnabrija, omogućilo da steknemo prednost. Duboko sam ubeđen da je Gnabri daleko od vrhunca svoje igre. Još može da napreduje“.

Ako ništa drugo, sastav Rudija Garsije je prilično stavio na muke Bavarce. Možda im nagovestio šta ih čeka u finalu.

Napadačka snaga Liona ništa manje nije opasna od one koju ima Pari Sen Žermen. Srećni smo što smo u finalu, ali moramo da se oporavimo i skupimo energiju za nedeljni obračun. Tomas Tuhel radi odličan posao, PSŽ je baš dobar tim i jedva čekam da se sretnemo u borbi za trofej. Jedino mi smeta što smo protiv Liona izgubili previše lopti i branii se slabije nego inače. To moramo da popravimo“, poziva Flik izabranike da budu koncentrisani u nedelju veče.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.