Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 18:33

Ima neka tajna veza Seltika i Japanaca: Furuhaši pogodio za osvetu Fradiju (VIDEO)

Željko Gavrić presedeo ceo meč na klupi

Slatka osveta Seltika Ferencvarošu. Nije bilo naročito atraktivno, niti rezultatski ubedljivo u Glazgovu u 3. kolu grupne faze Lige Evrope, ali su Kelti ispunili cilj - upisani su prvi bodovi od starta Evropske B produkcije, a mađarskom timu je vraćeno za bolnu prošlosezonsku eliminaciju u drugom kolu kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona - 2:0.

Pre nekih 14 meseci, na istom mestu Seltik je statistički "ubio" Fradi, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali su oba udarca u okvir mađarskog kluba završila u mreži rivala. Večeras se domaćin ponovo nametnuo kao dominantan faktor, ali ovoga puta nije dozvoli iznenađenje, te sa širokim osmehom na licu, na polovini grupne faze ostavio ekipu Petera Štogera na nuli.

Prvo poluvreme nije bilo magnet za kvalitetan fudbal, ali se situacija u solidnoj meri promenila nakon petnaestominutne pauze. Seltik je ubrzao igru, a u 57. minutu kombinovala su letošnja pojačanja škotskog giganta. Pozajmljeni igrač Benfike Žota je poslao divnu loptu sa skoro sa centra igrališta, a Kjogo Furukaši ju je sa lakoćom poslao u bliži ugao. Kako igra ovaj momak u zeleno-belom dresu (uz određenu razliku u poziciji), deluje da će u Glazgovu nadgrađivati japansku zaostavštinu koju je od 2005-2009 godine ostavio Šunskuke Nakamura. Seltiku očigledno prijaju Japanci i Japancima prija Seltik.

Pet minuta kasnije Mekgregoru je Dibuš odbranio jedanaesterac, ali umesto da to bude vetar u leđa mađarsokm timu, škotski je nastavio da dominira i da traži pogotak kojim bi mirno priveo meč kraju. Pronašao ga je desetak minuta pre kraja okršaja kada je nespretni Turnbul isprava promašio loptu iz izgledne situacije, ali mu je ona ostala dovoljno blizu, da uz dosta sreće režira uspešan popravni.

Trudili su se puleni nekadašnjeg selektora Australije Angelosa Postekoglua da u finišu meča zgaze Fradi, ali su pokušaji Turnbula iz 86. i Žote iz 90. minuta bili nedovoljno precizni. Pobedi se naravno ne gleda u oči, a naročito kada se posle nje Seltik vraća u konkurenciju za nokaut fazu. Kada je reč o Ferencvarošu, sa tri poraza iz isto toliko mečeva, evropsko proleće u Ligi Evrope je misaona imenica, uz stidljivo tinjanje nade da se do kraja grupne faze vodi borba za Ligu konferencija.

LIGA EVROPE - 3. KOLO

Utorak

GRUPA G

Seltik - Ferencvaroš 2:0 (0:0)

/Furuhaši 57, Turnbul 81/

Sreda

18.45: (2,60) Betis (3,40) Bajer Leverkuzen (2,85)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.