Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 01:00

Ima li ko jači: Meksički Atletik Bilbao srušio Ameriku, sledeći je Leon

Čivas Gvadalahara dočekuje lidera ligaškog dela Aperture u prvom meču polufinala plej-ofa

Znate da Atletik Bilbao ne dozvoljava stranim igračima da igraju za najpopularniji baskijski klub. Doduše, poslednih godina je to fleksibilno, pa su crveno-beli dres nosili i igrači koji imaju neko poreklo iz ovog dela Španije sklono secesiji. Nešto slično postoji i u Meksiku. Za Čivas Gvadalaharu igraju isključivo meksički fudbaleri. Radi se o klubu koji je najpopularniji u zemlji. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Za njega navija čak 44,2 odsto Sombrerosa.

U četvrtfinalu, Gvadalahara je bila bolja od ljutog rivala Amerike u derbiju koji ima više naziva - El Clásico del Fútbol Mexicano ili El Clásico de Clásicos, a neretko se tretira kao El Clásico Nacional. Radi se o dva jedina kluba koja nikada nisu ispala u niži rang.

Posle dvostruke pobede nad timom iz Meksiko Sitija, rival u polufinalu je Leon u četvrtak (04.00), tim iz grada iz savezne države Gvanahuato koji ima oko 1.500.000 stanovnika i jedan je od 10 najvećih u zemlji, a nalazi se na 400 kilometara severozapadno od prestonice, Meksiko Sitija. Leon je bio furiozan u ligaškom delu sezone. Bio je ubedljvo prvi sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Pumas, sa samo jednim porazom u sezoni. Leon je teže nego što se očekivalo izbacio Pueblu u četvrtfinalu. Posle poraza u gostima (1:2) u revanšu je bilo 2:0 za lidera Aperture.

U završnici doigravanja nema Amerike, osvajača duple krune prošle sezone Montereja, a ispao je i Tigres za koji igra nekadašnji francuski reprezentativac Pjer Andre Žinjak. Na kormilu Gvadalahare nalazi se jedan od najcenjenijih meksičkih stručnjaka Viktor Manuel Vučetić. On je trenirao čak 13 klubova u zemlji. Prezime govori da je neko iz njegove porodice imao neke veze sa ovim našim prostorima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zanimljvo da je sva tri gola u četvrtfinalu protv Amerike delo Kristijana Kalderona de Reala. Radi se o mladom igraču koji ima 23 godine, a prošle sezone je stigao u Gvadalaharu iz Nekakse. Bio je čak i na pozajmici u drugoligašu Tapatiji, filijali Gvadalahare. Postigao je u ligaškom delu sezone samo jedan gol, a sada kada je bilo najvažnije doživeo je zvezdane trenutke karijere i pogocima protiv ljutog rivala doneo svom timu polufinale plej-ofa.

Leon je imao najbolju odbranu u ligaškom delu sezone. Samo 14 golova primio je lider (manje od gola po meču). Jedan od najboljih igrača lige je kapiten tima Luis Montes (34). Radi se o veteranu koji nikada nije igrao u inostranstvu. Od 2013. godine je u redovima Leona, a pre toga je nosio dres Pačuke.

Ove godine dva puta su igrali u Gvadalahari, a bolji je bio Čivas. Pobedio je u martu sa 2:0, dok je proteklog leta u Aperturi bilo bez pogodaka. Poslednje tri utakmice na svom terenu četa Viktora Manuela Vučetića nije izgubila protiv rivala u polufinalu Aperture. Ima dve pobede i remi.

U drugom polufinalu u petak (04.00) igraju Kruz Azul i Pumas Unam. I u ovoj rundi se igraju dve utakmice. Revanši su naredne nedelje na terenima bolje plasiranih timova posle ligaškog dela sezone.

MEKSIKO, APERTURA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

04.00: (2,80) Gvadalahara (3,10) Leon (2,50)

Petak

04.00: (1,85) Kruz Azul (3,40) Pumas Unam (4,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.