Ima li igrača koji češće izvodi penale od Aleksandrea Lakazeta? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Feb.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li igrača koji češće izvodi penale od Aleksandrea Lakazeta? (VIDEO)

Na Žerlanu 4:2. Monpelje slavio sa 2:1

Serija nelogičnih poteza u Francuskoj. S tim da Sent Etjen nije uspeo da se uspravi posle Žoržinjovog klizanja - tačnije crvenog kartona - dok su Korentin Toliso i Aleksandre Lakazet uspeli da okaju grehe Lionovog golmana Matjea Gorgelana i kapitena Maksima Gonalona i povedu Lion do preokreta i pobede u triler susretu sa Dižonom - 4:2.

Drame uopšte nije trebalo da bude, jer je Toliso >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na vreme načeo goste, da bi Olimpik još u prvom poluvremenu stvorio sijaset prilika da reši pitanje pobednika. Ali Dižonov golman Baptis Rajne briljirao je u tim trenucima. Samo u prvih 45 minuta tri puta je zaustavljavo Lakazetove udarce. Druge da i ne pominjemo.

Sa druge strane, Matje Gorgelan nije bio tako raspoložen među Lionovim stativama i ne mislimo tu na gol Žulija Tavareša za izjednačenje koliko na pogodak poklonjen Loisu Dioniju. Gorgelan je loptu dodao do Gonalona, ovaj se spetljao i Dižon se potpuno neočekivano našao u vođstvu.

Ali nije to bilo dovoljno. Jednostavno, prevelika je razlika u kvalitetu ova dva tima. I u kvalitetu, a i u iskustvu. Nije Olimpik padao u paniku. Toliso je prvo uhvatio Rajnea na spavanju, da bi potom domaćini izvukli i jeftin penal koji možda to i nije bio. Lakazet se nije obazirao. Uostalom, navikao je već. Ove sezone u Ligi 1 već je postigao 10 golova sa penala!

Nabil Fekir je u nastavku meča samo potvrdio ostanak bodova na Žerlanu, mada mu se mora priznati da je to učino na prilično lep način.

LIGA 1 - 25. KOLO:

Petak:

Bastija - Monako 1:1 (1:0)

/Dialo 19 - Bernardo Silva 52/

Subota:

Marselj – Ren 2:0 (0:0)

/Enže 59, Tovan 64/

Lorijan – Nica 0:1 (0:1)

/Siprijan 15/

Anže – Nansi 1:0 (1:0)

/Bamba 5/

Kaen – Lil 0:1 (0:0)

/El Gazi 69/

Mec - Nant 1:1 (0:0)

/Dijabate 90+1 pen - Ronže 68/

Nedelja:

Bordo – Gengan 3:0 (2:0)

/Kamano 13, Paloa 43, Labord 71

Monpelje - Sent Etjen 2:1 (0:1)

/Lazne 49, Munije 68 - Mone-Pake 12/

Lion – Dižon 4:2 (1:1)

/Toliso 11, 80, Lakazet 84pen, Fekir 90  - Tavareš 30, Dionu 48/

21.00: PSŽ - Tuluz

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.