Izvor: Mondo, 19.Jul.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima li Zvezda tim za LE? "Neka bude da nemamo..."

"A da na kraju uđemo u grupnu fazu", poručio je trener crveno-belih Vladan Milojević uoči revanša protiv Irtiša.

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na dobrom putu da prođu u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uoči revanša na svom stadionu (četvrtak, 20.30) sa Irtišom iz Kazahstana imaju 1:1, a ukoliko prođu u narednu rundu, čeka ih Sparta iz Praga.

Tim crveno-belih je prilično izmenjen u odnosu na prošlu sezonu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << može li do dugo željenog plasmana u grupnu fazu evropskog takmičenja? Upravo to bilo je jedno od pitanja za trenera Vladana Milojevića na konferenciji za medije uoči beogradskog duela sa kazahstancima.

"Nezahvalno je sada govoriti o tome, ali hajde da kažem da nemamo, a da na kraju uđemo u grupe", izjavio je mladi šef stručnog štaba.

Milojević ponovo nije želeo da otkriva tim koji će istrčati na teren stadiona Rajko Mitić, ali je nagovestio da će debitovati napadač Aleksandar Pešić. Reklo bi se - sa klupe.

"Možemo da ga očekujemo u timu, a i ne moramo. On je sigurno bitan igrač za nas, koji je svakim danom sve bolji što se tiče fizičke pripreme. U konkurenciji je za tim... Nekada se desi i da igrač koji uđe sa klupe doprinese više nego neko ko je počeo od prvog minuta. U svakom slučaju, računam na sve igrače koji su tu", poručio je Milojević.

"Ne mogu da izdiktiram startnu postavu. Svaki trener ima nešto svoje u glavi, ali do poslednjeg trenutka ne možete biti sigurni jer nije stvar samo u mojoj ekipi već i do protivnika. Nekada je dilema oko jedne-dve pozicije, nekada više... Do utakmice imamo još jedan trening i uvek može nešto nepredviđeno da se desi. Trenutno su svi konkurentni za tim", dodao je.

Bilo je reči i o protivniku.

"Očekuje nas drugo poluvreme protiv Irtiša. Maksimalno smo se pripremali u prethodnih sedam dana. Atmosfera je dobra, igrači motivisani. Samo nam je u glavi utakmica protiv Irtiša. To je protivnik koji igra jako defanzivno, sa devetoricom igrača iza lopte, ali i brzim kontranapadima. Imaju svoj stil, imaju internacionalce u timu, sigurno je Fonseka jedan od boljih. Ne bih se mnogo bavio njihovim planovima i načinom igre, više sam fokusiran na to kako ćemo mi igrati. Svaku utakmicu odlučuje motiv, a mi ga imamo. Imaće ga i oni, jer sigurno nisu došli u Beograd sa belom zastavom. Što se tiče rezultata, igraćemo kao da je prva utakmica. Verujem da ćemo dati sve od sebe od prvog do poslednjeg minuta".

Milojević je dodao i da je zadovoljan kako se situacija razvija od njegovog dolaska u Crvenu zvezdu.

"Filozofija koju ja želim da približim igračima kroz razgovore, što individualno, što zajednički, polako napreduje. Svi su izuzetni profesionalci, međuljudski odnosi su odlični i veoma sam zadovoljan. Trudimo se da svakodnevno napredujemo, jer samo tako možemo da budemo bolji. Još se uigravamo. Želim da moji igrači imaju samopouzdanje, a to dolazi samo sa pozitivnim rezultatima. Jedino što mi možemo da radimo je da vežbamo i analiziramo".

Utakmica u četvrtak biće specifična po tome što će "najvatreniji" navijači Crvene zvezde biti stacionirani na južnoj, umesto na uobičajenoj severnoj tribini, koja je zatvorena zbog kazne UEFA.

"Moj stav je da nije opravdano što smo tako kažnjeni, ali izdržaćemo i to. Izdržavala je Zvezda mnogo teže kazne. Očekujemo podršku navijača, a mi ćemo se potruditi da najbolje uradimo ono što je do nas", poručio je trener crveno-belih.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.