Iluzionista rekao zbogom i reprezentaciji

Izvor: Mondo, 01.Jul.2018, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iluzionista" rekao zbogom i reprezentaciji

Jedan od najboljih španskih fudbalera svih vremena povukao se iz državnog tima nakon eliminacije u osmini finala Mundijala.

Ovog proleća se uz suze oprostio od Barselone, a 1. jula je odigrao i svoj poslednji meč u dresu s državnim grbom...

Andres Inijesta odlučio je da završi reprezentativnu karijeru posle poraza od Rusije u osmini finala Svetskog prvenstva, a dobra vest za ovu generaciju jeste da se ne opraštaju oni nešto manje iskusni Serhio Ramos, Đerar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Pike...

Legendarni 34-godišnji "vezista" je i pre Mundijala nagovestio kraj reprezentativne karijere, a poslednji meč počeo je s klupe, ušao u nastavku utakmice, i pogodio s penala.

Ipak, njegov pogodak "s kreča" nije bio dovoljan da Španija prođe dalje.

Inijesta je prošao sve reprezentativne kategorije Španije, a debi u dresu "A" reprezentacije upisao je 2006. godine. Sa "crvenom furijom" osvojio je Svetsko prvenstvo 2010. godine, kao i Evropska prvenstva 2008. i 2012.

On je upisao 131 nastup za Španiju i postigao 13 golova, a najvažniji svakako bio je u finalu Svetskog prvenstva 2010. godine protiv Holandije.

Foto: (AP Photo/Antonio Calanni)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.