Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 09:17

Iluzija Eden Azar

Osmeh belgijskog fudbalera posle ispadanja iz elitnog takmičenja ražestio navijače Blankosa i izazvao brojne kritike španskih medija

Kraljevski klub sinoć protiv Čelsija nije delovao aristokratski. Bio je na nivou srednjeg, neko bi rekao i nižeg staleža, pa su vrata finala Lige šampiona za njega ostala zatvorena. A onaj od kojeg se očekivalo da bude jedna od većih pokretačkih snaga, onaj u kojeg Zinedin Zidan uvek ima ogromno poverenje, ponovo je razočarao, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na terenu, tako i van njega kada je Real Madrid već dobio etiketu eliminisanog.

Eden Azar je bio jedan od sinonima za sivilo Blankosa, ali čak ni letargičnost Belgijanca, kao i činjenica da na terenu nije pravio ama baš nikakvu razliku nisu ražestili navijače najvećeg kluba sveta koliko njegovo ponašanje i stav posle utakmice. Ne samo da je izostao bilo kakav izraz razočaranja, već je Azar sa ozbiljnim osmehom na licu ćaskao sa bivšim saigračima Kurtom Zumom i Sezarom Azpilikuetom. Kao da je i dalje Plavac. Kao da ga Realov poraz ne dotiče previše.

Možda bi najzahtevniji i najrazmaženiji navijači na svetu i oprostili novo bledo izdanje najskupljeg pojačanja u istoriji kluba, ali euforiju posle eliminacije u polufinalu elitnog klupskog takmičenja sigurno neće.

Eden Hazard was happy for Chelsea ????

(via @btsportfootball)pic.twitter.com/MimWLtQkzF

Društvene mreže su se užarile posle utakmice. Tema je uglavnom bio nasmejani Azar, a komentara na stotine i hiljade, kako osuđujućih, tako i onih u kojima je glavni protagonista predmet podsmeha. “Azar je igrao protiv Real Madrida, a ovaj osmeh je čist dokaz”, grmeli su neki od kritičara širom internet platformi.

Činjenica je doduše, da su Azara, otkako je 2019. godine stigao na Santijago Bernabeu, osakatile povrede zbog kojih je propustio više od 50 utakmica (deset povreda, 389 dana van terena). Odigrao ih je 40 u svim takmičenjima, postigao sedam i namestio četiri gola. A u Realu su se pre dve godine, kada su za Belgijanca fali fiksno 100.000.000 evra - s tim da je ta suma već narasla zbog bonusa, a na kraju bi mogla da dobaci i do maksimalnih 140.000.000 - nadali da će po terenu plesati kao u Čelsiju. U Londonu - 352 utakmice, 110 golova, 92 asistencije.

Zinedin Zidan nikada nije odustao od ofanzivca nesumnjivo vanserijskih fudbalskih sposobnosti, jer je upravo on bio glavni zagovornik njegovog dovođenja. Verovao je da će popuniti prazninu nastalu odlaskom Kristijana Ronalda, ali i mimo povreda, sa stavom koji je sinoć demonstrirao, preti da postane najveći promašaj u istoriji kluba, shodno novcu koji je uložen u njega.

Navijači su mu okrenuli leđa, kao i španski mediji koji upiru prstom i u Zidana navodima da je zbog njegove, ispostavilo se pogrešne odluke da veruje Belgijancu, najviše trpeo Vinisijus Žunior. Brazilac je oteran na desnu stranu, gde je bio znatno manje opasan. Kada je Azar na terenu, za supertalentovanog Brazilca jednostavno nema mesta na levom boku. A videli smo kako je u prvom meču četvrtfinala masakrirao Liverpul. Od onoga što je protiv Čelsija prikazao Azar svakako nije moglo gore.

Šta preostaje Realu? Prodaja nije opcija jer je u ovom momentu nemoguće izvući ni polovinu uloženih sredstava. U belom delu Madrida mogu jedino da se nadaju da će se uz par ozbiljnih pojačanja na leto, poput recimo Kilijana Mbapea, u Azaru probuditi inspiracija, da će ga povrede zaobići, te se osetiti jaču pripadnost Kraljevskom klubu.

Sinoćni osmeh od 1.000 reči ipak potvrđuje da i posle dve godine u prestonici Španije iz njega vrišti nostalgija za Čelsijem.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.