Iliev preporodio Bugare – u dva meča uzeo isto bodova koliko i Krstajić na šest utakmica

Izvor: B92, 19.Nov.2023, 19:08

Iliev preporodio Bugare – u dva meča uzeo isto bodova koliko i Krstajić na šest utakmica

Fudbalska reprezentacija Bugarske završila je kvalifikacije za Euro 2024. bez pobede i ova generacija ostaće crnim slovima upisana u almanahe tamošnjeg fudbala.

Bugari su, ipak, popravili utisak u poslednja dva meča u kojima ih je vodio Ilian Iliev, koji je pred kraj kvalifikacija nasledio Mladena Krstajića.

Iliev je bio blizu pobede i nad Mađarskom (2:2) i nad Srbijom (2:2), u oba ta meča njegov tim je vodio pa primao golove u završnicama mečeva.

Bugari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su tako kvalifikacije završili sa učinkom 0-4-4 kao poslednji u grupi, iza Litvanije, Crne Gore, Srbije i Mađarske.

Ono što se može zaključiti sa velikom sigurnošću je činjenica da je Iliev preporodio Bugare koji su pod Krstajićem na šest mečeva osvojili samo dva boda (nerešeni ishodi protiv Srbije i Litvanije).

Iliev je odmah po preuzimanju ekipe uspeo da osvoji identičan broj bodova kao i Krstajić, ali su mu za taj učinak trebale samo dve utakmice - i to protiv najjačih rivala.

Ostaće, ipak, zapamćeno da je ova generacija najboljih bugarskih fudbalera prva koja nije uspela da ostvari nijednu pobedu u kvalifikacijama još od 1960. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.