Ilić: Pobeda se ne dovodi u pitanje

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 16:13

Ilić: Pobeda se ne dovodi u pitanje

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Nemanja Ilić rekao je ih očekuju dve teška meča, ali da su cilj pobede i potvrda plasman na EP u Nemačkoj.

Utakmica između Finske i Srbije igra se u četvrtak od 18 sati, u petom kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u poslednjem kolu rukometaši tri dana kasnije u Novom Sadu dočekuje Slovačku.

"Očekuju nas teške utakmice, ali uvek igramo na pobedu. Neće biti lako jer smo se gotovo već kvalifikovali, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo. Idemo da ostvarimo trijumf i da potvrdimo odličan ciklus kvalifikacija i formu", rekao je Ilić.

Ilić je dodao da se posebno raduje meču poslednjeg kola, koji se igra pred domaćom publikom.

"Igrati pred svojom publikom je poseban motiv i meču u Novom Sadu se naizmerno radujemo, ali najpre smo fokusirani na Finsku i taj prvi meč", istakao je Ilić.

Srbija dva kola pre kraja zauzima drugo mesto sa šest bodova, koliko ima i vodeća Norveška, dok Slovačka i Finska imaju po dva boda.

Plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 10. do 28. januara 2024. godine) osiguraće po dve najbolje selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Zbog povrede ligamenata za reprezentaciju neće igrati golman Berlina Dejan Milosavljev, kojem nemački klub nije dozvolio da pauzu iskoristi za oporavak u Srbiji.

Njega će na golu zameniti mladi čuvar mreže Milan Bomaštar, a prvi golman reprezentacije biće Vladimir Cupara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemanja Ilić: Pobeda protiv Finske ne dolazi u pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2023

Kapiten muške rukometne reprezentacije Srbije Nemanja Ilić izjavio je danas da njegov tim očekuju dve teške utakmice protiv Finske i Slovačke, ali je dodao da je cilj da se pobedama potvrdi plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.