Ikodinović:U nedelju za istoriju!

Izvor: B92, 10.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikodinović:"U nedelju za istoriju!"



Vaterpolo reprezentacija Srbije u nedelju će se sa Mađarskom boriti za treću uzastopnu titulu prvaka Evrope, a svi igrači domaće ekipe slažu se da bi dobra odbrana mogla da im donese zlatnu medalju.

"Treba da zatvorimo kontru, da ne dozvolimo Madjarima da udju u ritam. Ne smemo da primamo golove iz igre, lake golove. Ovakve utakmice se dobijaju dobrom igrom sa igračem više, ali i manje", rekao je na konferenciji za novinare Dejan Savić.

Najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strelac dosadašnjeg toka turnira Aleksandar Šapić ocenio je da će Srbija pobediti Madjarsku ako protivniku ne dozvoli da postigne više od osam golova.

"Madjari daju dosta golova. Uzdaju se u šut i kontranapade. Moramo da ih umrtvimo, posebno na početku, jer kada Madjarima dobro krene dobiju na nekoj lepršavosti, sigurnosti i sve to izgleda jako lepo, jednostavno i atraktivno", rekao je Šapić. "Ako ne budemo dopustili Madjarima da se razlete po bazenu, moći ćemo da utakmicu mirno privedemo kraju, možda čak i bez većih problema. U suprotnom, biće teško. Ne postoji ekipa na svetu, koja može da igra protiv Madjara u ritmu", kazao je on.

Kapiten Vladimir Vujasinović rekao je da bi njegov tim sa Madjarima trebalo da odigra najbolju utakmicu na turniru, ako želi da osvoji zlatnu medalju.

"Nema potrebe za nekom posebnom analizom, pošto se dobro poznajemo sa Madjarima. Dosta smo utakmica odigrali poslednjih godina, a osnove timova su ostale iste", dodao je Vujasinović.

Prvi trener reprezentacije Dejan Udovičić samouvereno je rekao da je tim Srbije kvalitetniji od Madjara.

"Bez obzira na to što ekipa Madjarske ima izuzetne pojedince, mi imamo kvalitetnije. Pored toga, naša prednost bi mogli da budu i motiv, želja, a sigurno i ambijent", rekao je Udovičić.

Utakmicu izmedju Srbije i Madjarske, koja će se igrati od 20.15, Danilo Ikodinović nazvao je istorijskom za srpski vaterpolo, pošto

su sva dosadašnja odličja osvajana pod obeležjima prvo Jugoslavije, a kasnije Srbije i Srne Gore.

"Sutra bismo mogli da osvojimo prvu zlatnu medalju za srpski vaterpolo i treba da učinimo sve da tu šansu iskoristimo", rekao je Ikodinović. Ikodinović je dodao i da ga ne brine optimizam u protivničkom taboru.

"Madjari su uvek bili nadmeni. Na svim takmičenjima se srećemo sa svima, osim sa Madjarima. Uvek su izolovani, drže se zajedno, jedva te pozdrave. Razmena rečenica ne dolazi u obzir. Nije to nikakva novost", rekao je Ikodinović. "Nekada su možda i bili u pravu kada su stvarno bili nepobedivi, ali bi sada trebalo da se potrudimo da ih spustimo na zemlju. Zlatnu medalju, medjutim, ne mogu da obećam", rekao je Ikodinović.

Poseta na Tašmajdanu, u najblažem, bila je veoma slaba, čak i na meču polufinala, iako su sve karte za mečeve našeg tima rasprodate.

"Ovim putem želim da pozovem navijače da u što većem broju dođu na utakmicu, jer im je njihova pomoć neophodna. Do sada su tribine bile poluprazne, a veliki broj navijača može da bude i dvosekli mač. Ipak, mislim da uz njihovu pomoć i našu dobru igru, možemo do prvog mesta", rekao je Vanja Udovičić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.