Igramo sa Vest Bromom, a ja popušim džoint

Izvor: B92, 15.Sep.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Igramo sa Vest Bromom, a ja popušim džoint"

Ian Rajt, legenda Kristal Palasa i Arsenala, otkrio je da je ugrozio karijeru konzumirajući marihuanu pre meča Premijer lige.

"Pušio sam marihuanu od svoje sedamnaeste godine, ali nisam bio zabrinut da ću postati zavisan jer se nisam 'prepušavao'. Kretao sam se u takvom društvu od rane mladosti, pa mi je to vremenom postao nedeljni ritual – pušio sam krajem nedelje, ne misleći da radim išta pogrešno", napisao je Rajt u svojoj autobiografiji.

Spomenuti događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigrao se na početku karijere legendarnog Engleza, kada je u dresu 'Orlova' odlučio da se 'opusti' pre susreta sa Vest Bromič Albionom.

"Pobedili smo Vest Brom 4:1 te subote, svi su bili uzbuđeni u svlačionici, a onda je ušao čovek iz doping kontrole. To mi je bio prvi put da sam se uspaničio 'u sebi'. Pušio sam kanabis svega 24 časa pre toga, a ako bi test bio pozitivan... To bi bilo to – svemu bi došao kraj", dodaje Rajt, "Bio sam bukvalno paralizovan, dok sam pokušavao da izgledam totalno mirno i kao da je sve u redu. I, onda čujem čoveka – 'Test, igrač broj osam, Mark Brajt'. U tom trenutku ubeđen sam da sam ja sledeći, tj. broj deset – 'Test, broj 11, Fil Barber'. Samo sam seo i, manje-više, kolabirao. Pomislio sam – 'Neko pazi na mene'".

Ian je potom napisao da je upravo taj momenat bio presudan da prestane da puši marihuanu.

"Ono što mi je prvo palo napamet jeste činjenica da tim što radim, pre svega, razočaravam meni bliske ljude. Da mi je test bio pozitivan oni to prosto ne bi mogli da shvate – "Šta?! Potpisao si Kristal Palas i nisi prestao da pušiš travu?' Od tog dana, nikada više nisam zapalio buksnu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.