Igram sa kratkom memorijom

Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igram sa kratkom memorijom

"Recimo imam isto samopouzdanje i posle promašaja i posle pogotka", kaže Zvezdin plejmejker

Zvezda je dugo vagala kog plejmejkera da kupi i na kraju odabrala Tejlora Ročestija. Iskusnog igrača sa debelim CV-jem. Igrača koji će da zna da iskontroliše utakmicu, razigra protivnika, pa i da ubaci 26 poena kao protiv Mege i praktično reši utakmicu.

Igrao je 25 minuta, pored 26 poena imao i šest asistencija i zaista kada je bilo najvažnije Tejlor je preuzimao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odgovornost i rešavao napade šutem s poludistance i distance.

Pero ukrao šou, Ročesti i Feldin pokazali zašto su došli - Zvezda srušila žilavu Megu

Da ovo nije bio "incident" pokazao je i prvi meč u ABA ligi kada je protiv Mornara Ročesti imao 17 poena i sedam skokova. Trebalo mu je malo vremena da uđe u Zvezdin sistem, a pre toga i da dođe u fizički dobru formu. Izgleda da je period privikavanja prošao i da Zvezda dobija ono što je želela.

"Kada neko ima dobru individualnu utakmicu to je sve zasluga tima. Uvek. Igrali smo dobru timsku utakmicu. Znali smo da će meč biti sa dosta uspona i padova. Mega je dobar tim, ima interesantan stil igre. Pronašli smo način da pobedimo. Dugačak je put pred nama, čeka nas dosta posla, ali je uvek dobro učiti kroz pobede. Jedva čekamo sledeću utakmicu", kaže Ročesti za MOZZART Sport.

Kada vezujete ovako dobre partije mora da imate dosta samopouzdanja. Pitali smo Tejlora kako zadržava takvu smirenost?

"Morate da igrate sa mnogo samopouzdanja. Ja recimo imam isto samopouzdanje i posle promašaja i posle pogotka. Trudim se da imam kratku memoriju. Samo se fokusiran na sledeći potez. Najveći izazov je sledeća utakmica".

Jedan na jedan sa “Zločestim”

A bilo je tu i pogodaka kada se baš lomilo.

"Morate da uzmete ono što vam odbrana pruža. Trudim se da napadam protivnika, da budem agresivan. Ovo večeras je bila dobra utakmica"

Pero Antić je debitovao za ovu novu Zvezdu, istrčao na parket posle 10 godina u dresu Zvezde i izazvao mnogo emocija na tribinama.

Kako to sve izgleda iz Ročestijevog ugla?

"Odlično je videti ga kako igra. Znamo koliko dobar može da bude. Srećni smo što će igrati i imati minute. Zanimljivo je videti kako je publika reagovala kada je pogodio prvi koš na meču. Važno je da budemo tim pre svega, a da bismo bili tim moramo da računamo na sve igrače, da svi budu spremni da istrče na teren", rekao je Ročesti.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.