Igrali na  krilima  publike

Izvor: Glas javnosti, 13.Jul.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrali na krilima publike

Univerzitetska reprezentacija Srbije trijumfovala je na 25. letnjim studentskim igrama, pošto je u finalu savladala Rusiju (73:51) u punoj Beogradskoj areni. Selektor univerzitetske selekcije, Aleksandar Kesar, kapiten ekipe Marko Simonović i najefikasniji akter finalnog meča, Nemanja Protić, bili su prezadovoljni posle osvajanja zlatne medalje.

- Posle Bangkoka, doneli smo Srbiji drugu medalju u seniorskoj košarci, ovog puta, zlatnu. Hvala igračima, stručnom štabu i predivnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << publici koja nas je podržavala tokom svih utakmica. U finalu smo igrali protiv jake ekipe. Ako Rusima dozvolite da igraju u njihovom stilu, mogu da pobede svakog rivala. Mi smo našli način da ih u tome onemogućimo, nametnemo svoj ritam i dođemo do zasluženog slavlja - rekao je Aleksandar Kesar.

Marko Simonović je otkrio ključ trijumfa naše selekcije.

HIMNA

Pravila FISU nalažu da se pre početka takmičenja i prilikom podizanja zastava zemalja osvajača medalja intonira Gaudeamus, himna ove organizacije, a ne državne himne. U subotu uveče se u Beogradskoj areni nije čulo „Bože pravde“, da upotpuni slavljeničku atmosferu srpskih košarkaša, ali to im nije u mnogome pokvarilo raspoloženje.

- Bilo je malo čudno, ali rekli su nam pre početka da je ovo nije za zemlju, već su svi jednaki, kao Univerzijada. Bilo bi lepše da je naša himna, ali nema veze - rekao je Nikola Koprivica, koji je prošlog leta kao kapiten mlade reprezentacije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Omaleni plejmejker Nemanja Protić kaže da će Univerzijadu pamtiti ceo život, da je to neverovatan osećaj, i dodaje:

- Velika je čast osvojiti zlatnu medalju pred svojim narodom. Igrali smo na krilima publike, naš osećaj je nemoguće opisati rečima. Verovatno ćemo tek za nekoliko dana postati svesni težine našeg uspeha. Nije bitno ko je postizao poene, uvek je neko drugi iskakao, a sada se pogodilo da ja budem najefikasniji. Čestitam saigračima, stručnom štabu koji je 24 časa radio na tome da budemo maksimalno spremni, kao i publici koja je bila fenomenalna.

A publika je najvećim aplauzom pozdravila borbenog Vladimira Štimca.

- Neću ja sad da se hvalim. Izgleda da je bilo dosta navijača Crvene zvezde - izjavio je Štimac i dodao:

- Ovo je sigurno nešto najlepše u mom životu, osvojili smo zlato pred punom Arenom. Još jednom smo pokazali da smo prava reprezentacija i da nije važno ko je koliko poena ubacio.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.