Igračima Senegala na poklon placevi i po 76.000 evra

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 23:05

Igračima Senegala na poklon placevi i po 76.000 evra

Navijači Senegala priredili su fudbalerima topao doček posle osvajanja trofeja Afričkog kupa nacija, a uskoro stižu i nagrade.

Autobus u kom su bili Sadio Mane i drugovi bio je okružen hiljadama navijača, a policija je imala veliki posao u pokušaju da sve prođe mirno.

Fudbaleri će, kako je potvrđeno, za osvajanje prvog mesta biti nagrađeni i od strane države. Objavljeno je da će svi dobiti po 76.000 evra i po plac od 200 i 500 kvadrata u okolini Dakara i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Diamniadioa. Predsednik Senegala Maki Sal ih je odlikovao Nacionalnim ordenom lava. Heroj tima, Sadio Mane, pohvalio je svoje kolege, posle penala koji je promašio. "Kada sam promašio prvi penal, bio je to udarac za mene. Ipak, moji drugovi su prišli i rekli, 'Sadio, gubimo zajedno i dobijamo zajedno. Znamo te. Uradio si već previše za nas, nastavi'. To me je ojačalo i pomoglo mi da postignem gol iz drugog penala. Rekli su da mi veruju i to mi je dalo motivaciju. Ovaj trofej pripada celom timu Senegala, svi smo ga zaslužili", rekao je Mane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.