Igrači odbili da se vrate zbog rasističkog vređanja: Ko je počeo? Nema svedoka

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 12:59

Igrači odbili da se vrate zbog rasističkog vređanja: "Ko je počeo? Nema svedoka"

Fudbaleri reprezentacije Novog Zelanda odbili su na poluvremenu da nastave prijateljski meč protiv Katara u Beču.

Oni su optužili katarskog fudbalera da je jednog od njihovih igrača vređao na rasnoj osnovi.

"Majkl Boksal je bio žrtva rasističke uvrede u prvom poluvremenu od katarskog igrača. Sudija nije reagovao, pa je tim odlučio da se ne vrati da odigra drugo poluvreme", napisao je novozelandski savez na Tviteru.

Selektor Katara Portugalac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karlos Keiroš je izjavio da je iznenađen odlukom Novog Zelanda.



"Na naše iznenađenje, kapiten Novog Zelenda je došao da nam kaže da njegov tim neće nastaviti utakmicu. Očigledno su dva igrača razmenila reči na terenu. Ko je počeo, ko je odgovorio? Samo oni znaju. Nema svedoka, sudija ništa nije čuo. To je samo svađa između dva igrača",
rekao je Keiroš.

Na poluvremenu Novi Zeland je vodio sa 1:0.

"Sada neka fudbalske vlasti donesu odluku. Ali bez svedoka, ne znam kako će FIFA moći da donese odluku", dodao je Keiroš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.