Igrači Juventusa nezadovoljni Pirlovim sistemom  taktiku im sprema Hrvat

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 13:52

Igrači Juventusa nezadovoljni Pirlovim sistemom " taktiku im sprema Hrvat

Andrea Pirlo dočekan je sa oduševljenjem kao novi trener Juventusa, ali nekoliko meseci kasnije navijači gube strpljenje.

Torinski crno-beli nisu ni blizu nivoa koji se očekuje od devetostrukog uzastopnog prvaka kojem je prioritet titula Lige šampiona.

"Stara dama" je pre nekoliko dana osvojila samo bod na gostovanju kod Beneventa, pa se Pirlo našao na udaru kritika.

Međutim, italijanski mediji prenose da Pirlom nisu zadovoljni ni njegovi igrači, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svega u vezi sa komunikacijom.

Korijere delo sport tvrdi da su se igrači žalili da Pirlo uopšte ne priča sa njima u vezi sa taktikom, već da to rade njegovi pomoćnjici Igor Tudor i Roberto Baronio.

Tudor daje instrukcije pre utakmice, a Baronio tokom meča, dok fudbaleri žele aktivniju komunikaciju sa Pirlom koga već porede sa njegovim otpuštenim prethodnikom Mauriciom Sarijem.

Juventus je trenutno na deobi 4-6. pozicije u Seriji A sa Napolijem i Romom. Zaostaju po bod za Sasuolom i Interom, a šest za neporaženim liderom Milanom.

S druge strane, Juve je u Ligi šampiona obezbedio nokaut fazu, a u poslednja dva kola će se za Barselonom boriti za prvu poziciju u grupi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.