“Igrači Crne Gore moraju biti kažnjeni”

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Igrači Crne Gore moraju biti kažnjeni”

Fudbalska reprezentacija Engleske igrala je prethodne noći u Podgorici meč protiv domaće selekcije, a Rahim Sterling i Kalum Hadson Odoi neće je pamtiti po dobrom.

Sa tribina se moglo čuti rasističko skandiranje dvojici fudbalera koje su oni osudili.

Tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 rasističko skandiranje upućeno je brojnim igračima Engleske, uključujući I Denija Rouza.

Menadžer Garet Sautgejt je rekao da će incidenti biti prijavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << organizaciji UEFA.

- To je neprihvatljivo. Definitivno sam čuo uvrede upućene Deniju Rouzu kada je dobio žuti karton - izjavio je Sautgejt.

On je u razgovoru za BBC Radio 5 rekao da nema "trunku sumnje oko toga da li se ovo desilo."

- Znam šta sam čuo. Moramo biti sigurni da naši igrači osećaju da imaju podršku, da znaju da smo mi kao tim uz njih.  Moramo da prijavimo incident kroz prave kanale. Jasno je da je jako puno ljudi čulo uvrede - izjavio je Sautgejt.

Posle šest minuta, komentator Ian Denis sa BBC Radija 5 je rekao da je čuo rasističke uvrede kada je Rouz preuzeo loptu. BBC sportski dopisnik Džon Marej je takođe izjavio da je čuo skandiranje tokom meča.

Sterling je postigao peti gol za tim Engleske u 81. minutu i u znak slavlja stavio dlanove iza ušiju, a kasnije objasnio da je ovaj gest bio odgovor na rasističko skandiranje sa tribina.

Tokom tajmauta, Rouz je dobio žuti karton posle grube igre sa Aleksandrom Boljevićem, kada je opet bio meta rasističkog skandiranja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.