Izvor: Blic, 24.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igor kao Ajverson

Igor kao Ajverson

BEOGRAD U iščekivanju NBA draft liste, koja će biti objavljena početkom juna, Igor Rakočević, košarkaš Crvene zvezde, već drugu nedelju 'potresa' SAD. Posle nesporazuma sa crveno-belima, svojevremeno najbolji mladi igrač Evrope, otputovao je na specijalne pripreme u Džordžtaun, na čuveni Univerzitet, sa koga su put ka NBA ligi utvrdili košarkaške veličine kao što su Juing, Mutombo, Moning, Ajverson...

Nalazim se u košarkaškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procesu, koji je do tančina isplaniran od najboljih stručnjaka. Ušao sam u fazu kondicionih priprema, koja se završava krajem nedelje, a u međuvremenu sam podvrgnut paklenom radu staloženo priča Igor Rakočević, u telefonskom razgovoru za 'Blic'. Svaki drugi dan igramo utakmice zatvorenog tipa, testiranja su detaljna, ali ne bežim od velikih obaveza. Uostalom, zato sam ovde. Snovi počinju da mi se ostvaruju. Treneri i igrači su me odlično prihvatili, iako sam jedini stranac u ekipi, a Džordžtaun inače važi za klub, koji nije naklonjen košarkašima izvan Amerike.

Ukoliko se Rakočević ne nađe u prvom krugu, među prvih 30 igrača na draftu, ostaje mogućnost da bude 'markiran' od nekog od NBA klubova, za sledeću ili neku od narednih sezona. Ipak, nije isključeno da Rakočević početkom jula promeni pravac i okrene se Evropi, koja je takođe izuzetno zainteresovana za njegove igračke usluge.

Jedno je jasno: miljenik Zvezdinih navijača spremno će dočekati 17. jul, za kad je zakazan početak priprema košarkaške reprezentacije za Olimpijske igre.

D. J. BUŽIĆ

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.