Igokea šokirala Zvezdu!

Izvor: MVP.rs, 15.Nov.2015, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igokea šokirala Zvezdu!

Velika pobeda predstavnika Bosne i Hercegovine nad šampionom.

Još jedan šok za Crvenu zvezdu Telekom. Mnogi su pomislili da će posle minhneskog raskršća uslediti bolji, pobednički dani za šampiona ABA lige. Ali, do toga nije došlo. Novi poraz u regionalnom takmičenju crveno-belima je nanela Igokea i to u dvorani "Pionir", a krajnji rezultat je bio 87:81.

Na početku je delovalo da će Zvezda doći do lagane pobede. Konstantno je bila u vođstvu koje je u više >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << navrata bilo dvocifrenom razlikom. Ali, ključna je bila serija Igokee od 13:0, koja je trajala od kraja treće, pa do početka četvrte četvrtine. Čak i kada su domaći izjednačili, Vuk Radivojević je vezao osam poena (dve trojke) i tako doneo prevagu.

Zvezda je za samo četiri minuta, kroz vruću ruku Marka Gudurića furiozno počela i uz malu asistenciju Rajana Tompsona, dostigla prvo vođstvo dvocifrenom razlikom (13:2). Igrali su domaći sjajno na obe strane terena, sve do trenutka kada je Dejan Radonjić odlučio da eksperimentiše sa visokom petorkom - Nikola Rebić, Marko Simonović, Boriša Simanić, Kvinsi Miler, Vladimir Štimac.

Igrači Igokee su u napadu tako imali veliki broj mis-mečeva, pa su lako dolazili do otvorenih šuteva. Tada su se razigrali Miloš Komatina i Miloš Dimić, koji su maltene sami smanjili zaostatak svoga tima sa minus 13 (20:7) na samo minus četiri (29:25). Da nije bilo šuterskog ludila Simonovića (5/7 za tri), lako je moglo da dođe do preokreta. Ovako, Zvezda je na veliki odmor otišla sa viškom od sedam poena (48:41). Trebalo bi pomenuti da je Dimić bio isključen sa utakmice u prvom poluvremenu zbog dve tehničke greške.

Treća četvrtina je neodoljivo podsećala na prvih 20 minuta igre. Zvezda je demonstrirala svoj kvalitet jednostavnim rešenjima u napadu, dok je u odbrani postavila zid. Sve su crveno-beli imali na svojoj strani: igru, dvocifreno vođstvo, pa čak i do tada tihu publiku, koja je "eksplodirala" nakon monstruoznog prikucavanja Kvinsija Milera. Ipak, domaći nisu iskoristili odličan momentum da ubedljivije povedu, već su dozvolili svojim protivnicima da se razigraju i vrate se u meč preko Aleksandra Ćapina, koji je iz igre dva na dva jednostavno naskakao i sa poludistance poentirao. Posle 30 minuta igre, na semaforu je pisalo 63:58.

Upravo je razigrani Ćapin odmah na početku odlučujućeg kvartala doneo preokret i prvo vođstvo svome timu (63:65). Ali, odmah potom je napravio i četvrti faul, odmah je izašao iz igre, ali je Igokea i bez njega sasvim dobro parirala Zvezdi. Čak je i povela sa šest poena razlike, ali su Stefan Jović i Miler ekspresno izjednačili sa dve vezane trojke (72:72) i tako nagovestili neizvesnu završnicu.

Ali, Igokea ima iskusne igrače koji bi mogli da iskoče i donesu prevagu. Tako je Vuk Radivojević preuzeo odgovornost i vezao čak osam poena za do tada maksimalnu prednost gostiju (72:80). Nakon toga je Zvezda pripretila, ali su Nikola Pešaković i Komatina iz pika doneli ključne poene za Igokeu i veliku pobedu.

Uskoro opširnije...

(foto: StarSport)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.