Izvor: Blic, 14.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idemo na pobedu, naravno

Idemo na pobedu, naravno

BEOGRAD - Posle četiri godine i utakmice protiv Obilića u kvalifikacijama za Ligu šampiona, slavni Bajern iz Minhena je ponovo u Beogradu. Po sletanju na surčinski aerodrom, Bavarci su smešteni u beogradski 'Hajat'. Nakon kraćeg odmora Oliver Kan, Elber, Balak, Ze Roberto, Jeremis i drugovi sinoć su odradili i prvi trening na Partizanovom stadionu. Očekivanja pred meč sa šampionom Jugoslavije, koji je na programu večeras od 20.30 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Humskoj, izneli su trener Otmar Hicvild i braća Niko i Robert Kovač.

- Ova utakmica je za Bajern važnija od bilo koje sledeće u grupi Lige šampiona. To kažem iz razloga što u takmičenju po grupama sebi možemo da dozvolimo kiks jer ima šest utakmica u kojima možemo da nadoknadimo izgubljeno, za razliku od kvalifikacija gde svaki kiks može skupo da košta. Naša filozofija je da igramo napadački, što ćemo i učiniti protiv Partizana. Svestan sam da će i naš rival igrati ofanzivno, tako da očekujem dobru utakmicu i dobar rezultat. Pod ovim poslednjim podrazumevam pobedu, naravno - istakao je Otmar Hicvild, koji je svojim igračima putem kaseta tek sinoć predstavio igru crno-belih. O tome kaže:

- Nije bilo potrebe da im ranije prezentujem igru Partizana. Na pitanje koga se najviše pribojava, trener Bajerna kaže:

- Pored odličnog napada, Partizan ima i dobru sredinu terena. Posebnu pažnju obratićemo na Ilića, Ivića i Vukića.

Da je mogao da bira rivala između Partizana i Hamarbija Hicvild bi izabrao Šveđane.

- Pošto je beogradski tim pobedio sa 4:0 onda je logično da bih više želeo Hamarbi za protivnika - kroz osmeh je izjavio strateg tima iz Minhena.

Otmaru Hicvildu ovo će biti četvrto gostovanje u Beogradu. Podsećanja radi, pre toga je predvodio Grashopers i Arau protiv Zvezde i Bajern protiv Obilića.

- Imam dobro mišljenje o jugoslovenskim igračima. To sam stekao na sva tri moja gostovanja u Beogradu, ali i na mnogim ostalim evropskim utakmicama.

Hicvild nije hteo da otkrije tim sa kojim će se suprotstaviti Partizanu, ali se zna da pored Salihamidžića sigurno neće igrati Lizarazu, Dajsler i Santa Kruz. Na pitanje da li očekuje da preuzme Hasanovu ulogu, Hrvat Niko Kovač kaže:

- Nada uvek postoji. Igrači koji su u subotu igrali protiv Mehengladbaha imali su samo lakši trening, tako da se nije moglo videti na koga će računati trener. Voleo bih da igram protiv Partizana, ali sumnjam da će se to obistiniti - iskren je Niko.

Za razliku od Nika, njegov brat Robert Kovač već duže vremena ima zapaženu ulogu u timu Bajerna.

- Nisam gledao nijednu Partizanovu utakmicu. Čuo sam samo za Lazovića, koji je dao dva gola Šveđanima i koji će sigurno biti naš najveći protivnik. U Beograd smo došli da bi se iz njega vratili zadovoljni, što znači da moramo pobediti ne bi li mirno dočekali revanš u Minhenu. U nemačkom prvenstvu smo startovali remijem, bez golova. Verujem da tako nećemo i u Evropi - samouveren je Robert, koji je jednom već igrao u Beogradu.

- Bilo je to sa reprezentacijom Hrvatske protiv Jugoslavije. Moram priznati da je tada bilo mnogo više emocija nego sada - zaključio je Robert Kovač. G. A. Sećanje na 1991. godine

Otman Hicvild se seća utakmice Bajern - Obilić, ali i one iz 1991. godine protiv Crvene zvezde.

- Nažalost, sećam se tog meča, kao i onog Grashopersovog protiv Zvezde. Prošlo je 11 godina, a kao da je juče bilo - u ćaskanju kaže Hicvild.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.