Idealnih 11: Brazil je zaboravio Mineirazo, Titeov najjači tim daje gol na svakih devet minuta! Engleska prva na spisku za odstrel

Izvor: MozzartSport.com, 13.Nov.2017, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idealnih 11: Brazil je zaboravio Mineirazo, Titeov najjači tim daje gol na svakih devet minuta! Engleska prva na spisku za odstrel

Nije to više “ona” selekcija

Godinu i pet meseci proteklo je otkako je Tite, juna 2016, preuzeo štafetu od prognane legende Dunge. Pre njega bio je tu Luiz Felipe Skolari čije će ime uvek biti prva asoscijacija na onih 1:7 u Belo Horizonteu. I najveseliji narod na svetu postajaće tužan kad mu kroz glavu prđe Mineirazo, dan kada su Nemci, kao niko do tad, od brazilskog fudbala napravili sprdnju, pošalicu, komičnu uspomenu na nešto prevaziđeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Samo, nemojte ni da se usudite da pomislite da će se najfudbalskija zemlja na svetu tek tako predati pred disciplinivanijim i vrednijim Evropljanima. Ne, sačekaće Brazilci pravi trenutak i ponovo će se zaigrati fudbala. A kad oni počnu da se igraju loptom drugi je ni ne vide.

MOZZART KVOTE

(4,20) Engleska (3,45) Brazil (1,80)

Sad, kad će staj trenutak doći veliko je pitanje. Južnoameričke selekcije tradicionalno nisu dobro prolazile na planetarnim smotrama koje su se održavale na Starom kontinentu. I možda će baš zato izazov koji nosi Mundijal u Rusiji moći da nadahne Titeove izabranike da to urade mnogo pre no što je bilo ko očekivao tog 8. jula 2014. Ali ako su Nemci tada fudbalski sahranili Hulka, Freda, Oskara ili Žoa, samo su prokrčili put da se neka nova lica probiju na veliku scenu. A ova su nekako mnogo više brazilska nego ona prethodna. I ne vuku nikakve komplekse iz Belo Horizontea.

Dobro, vođa ove nove generacije Nejmar jeste bio tamo, ali zbog povrede nije igrao. Bili su tamo i Marselo i po svemu sudeći novi kapiten Danijel Alves, ali dizgine ovog novog tima preuzeće neki mlađi momci. Ovaj put Nejmar neće biti jedini umetnik na terenu, jer će pored sebe imati i Filipea Kutinja, pa Gabrijela Žezusa, iza neumornog Kazemira da im namigne i kaže: Opušteno, terajte vi napred!

U Rusiji će Brazil ponovo imati tim koji će smeti da sam sebe proglasi za favorita za najviši plasman, pa nek se i ti Nemci naljute. A u utorak na londonskom Vembliju selektor Tite će možda i prvi put imati priliku da oproba - najbolje što ima.

Jer isprva su ga još plašile Kutinjove godine, pa je prednost dobijao Vilijam, onda su se povredili Marselo i Kazemiro, Paulinjo je bio suspendovan. Pa je onda Nejmar bio suspendovan, pa se povredio Gabrijel Žezus,pa tako redom sve do sutrašnje prijateljske utakmice sa Engleskom. Na Vembliju Tite će prvi put otkako je postao selektor na teren moći da pošalje tim koji smatra najjačim.

U formaciji 4-3-3, na golu Alison, ispred Dani Alves, Markinjos, Miranda i Marselo, u vezi Kazemiro, Paulinjo i Renato Augusto, a u navali mađioničari Kutinjo, Nejmar i Žezus!

Brazilski mediji tvrde: da Mundijal počije sutra tih 11 igrača bi od prvog minuta istrčalo na teren. Tih 11 je uoči meča sa gordim Albionom navodno treniralo na Fulamovom Krejven Kotidžu. U Titeovoj 17. utakmici na mestu selektora Selesaa. Najbolje što Brazil ima. Individualno, kolektivno, kako god. Engleska će, ako sve bude prema Titeovim zamislima, biti samo prva u nizu prepreka koje će Brazilci gaziti sve dok 15. jula naredne godine u Moskvi ne podignu i šesti pehar namenjen najboljima na planeti.

Nema povređenih, nema opravdanja. U kvalifikacijama za Mundijal ovih 11 zajedno su iz različitih razloga na terenu proveli samo 36 minuta na terenu. Protiv Ekvadora i Kolumbije su za tih 36 minuta postigli četiri gola! U proseku gol na svakih devet minuta. Dovoljno da Tite uvidi da su baš oni pravi. Sad je na njima da ga učvrste u takvom stavu. Poslednji put su na terenu bili u isto vreme pre više od godinu dana. U ovih nekoliko meseci do Svetskog prvenstva mnogo još toga može da se promeni.

I zato: nek se paze Englezi, koliko god da su dobri, a skoro nisu bili ovako opasni. Brazil je ipak - Brazil. Uostalom, dovoljno je čuti da u Titeovoj glavi bar trenutno nema mesta ni za Tijaga Silvu, Fernandinja i Vilijana. Govorimo o prvih 11 naravno. Markinjos, Miranda, Kazemiro, pa i Renato Augusto jednostavno su ih istisnuli sa terena. S tim da, upozorava ugledni Globo Esporte, upravo Renato ima najklimavije mesto u timu. Prete mu i Fernandinjo i Vilijan. Ovaj prvi bi se ubacio direktno u vezni red, Vilijan bi išao napred, dok bi se Kutinjo vratio u sredinu terena.

Mnogo toga će zavisiti baš od Engleske. Biće to spektakl.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.