Izvor: RTS, 05.Jan.2021, 20:02

Idealan start Đerone i "orlova" – Srbija savladala favorizovanu Francusku

Rukometaši Srbije savladali su Francusku sa 27:24 u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Debi iz snova za selektora Tonija Đeronu, koji je posle višemesečnog čekanja vodio Srbiju u meču sa favorizovanom Francuskom.

Srbija je u hali u Zrenjaninu dočekala olimpijskog vicešampiona i ostvarila veliku pobedu na startu kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropsko prvenstvo.
Francuzi su poveli na početku meča, ali je iz minuta u minut igra Srbije "rasla", a isto tako i želja i borbenost. 
Agresivnom odbranom i dobrim rešenjima u napadu, Srbija je na poluvreme otišla sa tri gola prednosti – 14:11.
Naravno, Francuzi su od samog starta drugog dela igre silovito krenuli ka golu Dejana Milosavljeva, ali je Srbija uspevala da zadrži i održi prednost. 
U završnici meča je Francuska zapretila, ali već je bilo kasno za preokret. 
Mijajlo Marsenić i Lazar Kukić su postigli po šest golova, Đorđić je dodao četiri, a Orbović tri.
Kentin Mae je postigao šest golova za Francusku (svi sa sedam metara), iskusni Abalo je dodao četiri.
Selekcija Srbije je u prvoj kvalifikacionoj grupi sa reprezentacijama Francuske, Grčke i Belgije, a u narednih sedam dana očekuju ih još dve utakmice.
Za četiri dana biće gosti francuske selekcije, a 13. januara su domaćini u Zrenjeninu reprezentaciji Grčke.
Srbija: Đorđić 4, Marsenić 6, Kukić 6, Nikolić 2, Radivojević 2, Orbović 3, Sretenović, Abutović, Pešić, Cupara, Milosavljev 10 odbrana i gol, Šotić, Obradović, Vorkapić, Kolaković 1, Dodić 1.
Francuska: Abalo 4, Mae 6(5), Engesan 3, Gigu 2, Remili 2, Fabregas 1, Mem 1, Dipanda, Žerar, Kler, Karabatić, Pardin, Port, Turna 2, Ričardson 3.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Selektor Đerona: Svaka čast momcima, odličan prvi korak

Izvor: RTS, 05.Jan.2021

Debi iz snova za selektora Tonija Đeronu koji je na svom prvom meču na klupi "orlova" predvodio Srbiju do pobede nad favorizovanom Francuskom u kvalifikacijama za EP. . Rukometna reprezentacija Srbije uspešno je startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022 u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.