Ićić i Simeunović treneri Metalca

Izvor: B92, 30.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ićić i Simeunović treneri Metalca

Dosadašnji pomoćnici Aleksandar Icić i Dragan Simeunović zameniće Vladu Đurovića na mestu trenera valjevskog Metalca.

Predsednik Metalca Duško Đukanović rekao je da u ovom trenutku nema potrebe za dovođenjem skupih trenera van Valjeva jer Icić i Simeunović zaslužuju šansu u vođenju prvog tima.

Đukanović je dodao da je zbog racionalizacije troškova prekinuta saradnja sa kondicionim trenerom Sašom Sevićem, profesorom fizičke kulture u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Valjevskoj gimnaziji, kome je istekao ugovor.

Icić je ranije radio sa mlađim selekcijama Metalca, a potom je kao trener radio sa seniorskim sastavima ženskih ekipa Crvene zvezde i Jedinstva iz Bijelog Polja. Simeunović je predvodio Metalac pet godina i u sezoni 2007/2008. uveo ga u Svislajon ligu Srbije.

Đukanović je rekao da je nažalost potpuno jasno da je Đurović prelazak u novosadsku Vojvodinu dogovorio odmah posle poraza Metalca u Kragujevcu.

Đurović je Metalac vodio od maja 2008. pa do utorka uveče i pobede u finalu Kupa Srbije protiv Sloge iz Kraljeva, a ekipu je ostavio na deobi trećeg mesta Svislajon lige Srbije, sa kruševačkim Napretkom i skorom od 11 pobeda i sedam poraza.

Metalac u nedelju igra sa Ergonomom u Nišu, a 6. februara dočekuje Napredak.

Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević priredio je u petak prijem za košarkaše Metalca povodom osvajanja Kupa Srbije i poželeo im uspehe na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća i plasman u Super ligu Srbije.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća igra se od 19. do 22. februara u Nišu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.