Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2020, 22:38

Ibrahimovićevska majstorija Isaka malo za Real Sosijedad (VIDEO)

Remi kojim niko neće biti zadovoljan

Početak je obećavao oluju, ispostavilo se da je bio samo povetarac. Mada je prijao neutralnim ljubiteljima fudbala, jer retko se viđa majstorija kakvu nam je večeras priredio Aleksandar Isak podsetivši na trenutak na akrobacije Zlatana Ibrahimovića. Međutim, slaba je to uteha Real Sosijedadu, jer još jednom se pokazalo da je odbrana problem ekipe Paka Lopeza – svih njegovih ekipa – pa je vođstvo Baska potrajalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo četiri minuta pre no što je Morales pogodio za konačnih 1:1.

Rezultat je to koji nije posebno obradovao ni domaće ni goste, Levante je tako verovatno ispustio i poslednju nadu da bi mogao do Lige Evrope, Real Sosijedad je još na toj poslednjoj, sedmoj poziciji, mada niko još ne zna da li će ona biti dovoljna za izlazak na međunarodnu scenu. Naime, to sedmo mesto neće ništa značiti ako Atletik iz Bilbaa osvoji Kup – koji istina još nema ni termin i nije sasvim sigurno da će se i završiti – a u finalu će se drugi baskijski velikan boriti baš sa komšijama iz Real Sosijedada.

Otom-potom, mogao je Sosijedad danas da napravi veliki korak ka tom evropskom cilju, imao je prednost, imao i zicer za 2:1 – napad uostalom nije problem Lopezovog tima, to već rekosmo – ali nije vredelo. Pamtićemo zato samo 12. minut meča i trenutak kada je Mikel Ojarzabal centrirao sa desnog krila, uzalud su se igrači Levantea bunili na prethodni lakat Portua, a Isak spretno petom prosledio loptu u mrežu i razgalio navijače kraj TV ekrana.

Međutim, samo četiri minuta kasnije situacija se potpuno okrenula, prosto je neverovatno kako je lako ispala odbrana gostujućeg tima, jer očajnička je to bila lopta Rošinje, a opet je odradila svoje, lako je Morales proleteo pored Arica Elustonda, možda je i Migel Anhel Moja mogao ranije da istrči sa gol linije, na kraju nije ni bitno, već u 16. minutu na semaforu je pisalo 1:1.

Delovalo je, ponavljamo, da je to bio samo uvod u potpuno ludu utakmicu, već u 22. minutu je Isak spojio sa golom Portua, a ovaj u situaciji jedan sa jedan prebacio i Aitora Fernandeza i Levaneov gol, da bi nastavak utakmice u poređenju sa početkom izgledao kao – izduvan balon.

Možda zbog sunca, možda i zbog toga što je Nemanja Radoja obavio fantastičan posao u razgradnji Sosijedadove igre, ali svakako daleko ispod nivoa koji se očekuje od španskih klubova koji pretenduju na Evropu. Sreća Sosijedadova pa se Valensija potpuno raspala posle prekida zbog pandemije korona virusa.

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Atletiko Madrid – Majorka 3:0 (2:0)

/Morata 29 pen, 45+4, Koke 79/

Subota

Selta - Betis 1:1 (1:0)

/Nolito 22 - Fedal 79/

Valjadolid - Alaves 1:0 (0:0)

/Fernandes 88/

Granada – Valensija 2:2 (0:0)

/Fernandez 59 pen, Fede 86 – Valjeho 63, Guedeš 68/

Nedelja

Atletik Bilbao – Real Madrid 0:1 (0:0)

/Ramos 73pen/

Espanjol - Leganes 0:1 (0:0)

/Silva 53/

Osasuna - Hetafe 0:0

Viljareal - Barselona 1:4 (1:3)

/Moreno 14 - Tores 3ag, Suarez 20, Grizman 45, Fati 86/

Ponedeljak

Levante – Sosijedad 1:1 (1:1)

/Morales 16 – Isak 12/

22.00: (1,45) Sevilja (4,30) Eibar (7,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.