IZNENADNA POSETA: Udovičić na treningu Jovane Preković

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 20:43

IZNENADNA POSETA: Udovičić na treningu Jovane Preković

MInistar omladine i sporta se interesovao za treninge u doba korone.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas trening karatistkinje Jovane Preković u hali sportova u Aranđelovcu. Ministar se nenajavljeno pojavio u hali i iznenadio Preković i njenog trenera Roksandu Atanasov, gde su razgovarali o tome kako su trenirali tokom perioda korone, kao i o narednim planovima.

 - Jovana je sjajan primer da je upravo baza vrhunskog sporta u lokalnim klubovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U direktnom i otvorenom razgovoru sa našom karatistkinjom video sam čvrstu rešenost i spremnost da nadoknadi sve i spremi se za buduće izazove. Naša Jovana je ponos i Aranđelovca i naše Srbije. Mi smo bili tu da je prepoznamo još kao mladog talenta 2015. godine kada je Jovana imala 15 godina i postala naš stipendista. Danas smo tu da joj pružimo podršku, ali pre svega smo tu da kako njoj tako i svim našim sportistima obezbedimo još bolje uslove, a na njima je da vredno rade i treniraju kako bi oborili sopstvene rekorde - rekao je ministar Udovičić.

Preković je istakla da je poseta ministra bila prijatno iznenađenje i podsetila koliko su on i Olimpijski komitet pomogli u prethodne dve godine. Jovana je sredinom marta obezbedila olimpijsku normu u kategoriji do 61 kilograma, ali će ponovo morati da se bori za olimpijsku vizu jer je Svetska karate federacija (WKF) odlučila da se zbog odlaganja OI norme ponište.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.