IZGLEDA DA NEĆE MOĆI SVI DA GLEDAJU ORLOVE: RTS ne emituje Mundobasket?! Oglasio se urednik sportskog programa

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 18:14

IZGLEDA DA NEĆE MOĆI SVI DA GLEDAJU ORLOVE: RTS ne emituje Mundobasket?! Oglasio se urednik sportskog programa

Još se čeka konačno rešenje, ali...

Košarkaška reprezentacija Srbije 25. avgusta meseca kreće u pohod na Mundobasketu.

Ono što zanima sve navijače jeste da li će moći da prate Orlove putem malih ekrana, konkretno na Radio Televiziji Srbije (RTS). Za sada je odgovor da to - neće biti moguće.

RTS i dalje nema prava na prenos mečeva sa Mundobasketa i za sada je jedina televizija koja je otkupila mogućnost prenosa Sport Klub. Tu će svi navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zasigurno moći da gledaju Orlove krajem avgusta i početkom septembra.

Odgovorni urednik sportskog programa RTS-a, Zoran Marković objasnio je zbog čega ova televizija po prvi put u istoriji nema pravo na prenose najboljih košarkaša na planeti.

- Problematično je Svetsko prvenstvo u košarci koje kreće krajem septembra. RTS prvi put u istoriji nema prava za to Svetsko prvenstvo, jer je to FIBA dala jednoj multinacionalnoj kompaniji i ta ekskluzivna prava kupila je United grupa, odnosno Sport Klub. Mi pokušavamo da dođemo do nacionalnih prava da svi u Srbiji mogu da gledaju prvenstvo - rekao je Marković.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Beki, devojka Sebastijana Letgeta

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.