IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA: Novak prvi i posle neuspeha u Banja Luci, Alkaraz sve bliži

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 08:50

IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA: Novak prvi i posle neuspeha u Banja Luci, Alkaraz sve bliži

Veliki skok Dušana Lajovića.

Novak Đoković započeo je svoju 384. sedmicu na vrhu ATP liste, ali je prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza sada manja i iznosi 365 poena. Minule nedelje Srbin je imao 470 bodova više od mladog Španca.

Prvi igrač sveta je posle rane eliminacije u Monte Karlu neočekivano brzo završio i Srpska Open u Banjaluci porazom u četvrtfinalu od Dušana Lajovića, dok je Alkaraz na impresivan način došao do titule u Barseloni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Novak je lider sa 7.135 bodova, 19-godišnji Španac ima 6.770, a od ovog ponedeljka treći na rang listi je Danil Medvedev sa 5.240. Na četvrtu poziciju pao je Kasper Rud sa 5.210 poena, a u prvih 10 više nije bilo promena. Peti je Stefanos Cicipas, šesti finalista Banjaluke Andrej Rubljov, sedmi Holger Rune, a slede Janik Siner, Feliks Ože-Alijasim i Tejlor Fric.

Što se učinka preostalih srpskih teniser među sto najboljih tiče, posle Novaka Đokovića je i dalje najbolje rangiran Miomir Kecmanović (7.135), koji je 33. teniser sveta. Osvajanjem 250 bodova i pehara u Banjaluci, veliki je skok, od čak 30 pozicija napravio Dušan Lajović. Tridesetdvogodišnji Beograđanin (994) je 40. na svetu, a za osam mesta je napredovao i Laslo Đere (741), dok je pad od pet pozicija doživeo Filip Krajinović (711).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.