IZ GRAFIČARA NAJAVILI: Raskidamo saradnju sa Zvezdom ako uđemo u Superligu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2023, 13:42

IZ GRAFIČARA NAJAVILI: Raskidamo saradnju sa Zvezdom ako uđemo u Superligu

“Grafose” čeka baraž sa Radnikom.

Fudbalski klub Grafičar saopštio je da će prekinuti poslovno-tehničku saradnju sa Crvenom zvezdom ako izbore plasman u Superligu Srbije.

Grafičar će za plasman u Superligu Srbije igrati protiv Radnika iz Surdulice.

- Od subote i utakmice protiv Radničkog sa Novog Beograda, ne mogu da spavam od uzbuđenja. Skoro da imam isti osećaj sada pred utakmice protiv Radnika kao što sam imao kada sam igrao Ligu šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najjače klupsko takmičenje na svetu. U stomaku osećam pozitivnu tremu, što mi govori da i dalje treba da nastavim da igram fudbal. Kada nestane strast koja me nosi i tera da na svakom treningu i utakmici dam maksimum, završiću karijeru - otkrio je kapiten Grafičara Luis Ibanjez.

Grafičar će u slučaju plasmana u SLS kao domaćin svoje mečeve igrati na renoviranom stadionu u ulici Vase Pelegića.

- Sa ljudima iz Crvene zvezde, prvenstveno sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, kao i sa ljudima iz omladinske škole, Draganom Mladenovićem i Nikolom Jelićem godinama unazad imamo fenomenalnu saradnju na obostrano zadovoljstvo. Grafičar kao klub ima ulogu da bude most tokom čijeg prelaska igrači iz juniorskog prelaze u seniorski fudbal. Samo trenutno Zvezda u ekipi ima Erakovića, Nikolića, Lekovića i Mijatovića, igrače koji su kroz 'kaljenje" kod nas zaslužili prelazak u prvi tim - rekao je predsednik Grafičara Slobodan Govedarica.

On je najavio da će raskinuti saradnju sa Crvenom zvezdom ako Grafičar izbori plasman u Superligu Srbije.

- Na polusezoni većina igrača koji su pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, a nastupala je za Grafičar, zimus je otišla ili u prvi tim Zvezde ili u druge timove Superlige. Ukupno nas je napustilo 14 igrača. U drugom delu sezone, nastupali smo uglavnom sa igračima Grafičara i u slučaju da eliminišemo Radnik, oni će činiti kostur ekipe. Takođe, tokom nekoliko poslednjih godina, Grafičar je porastao kao klub u svim segmentima i svim sektorima. Imamo svoj stadion, koji je jedan od najlepših i najmodernijih u Srbiji, izgradili smo prateće objekte, sobe za igrače, uložili u promociju kluba, oformili rukovodstvo na čelu sa mladim i ambicioznim funkcionerima, realizovali nekoliko ozbiljnih transfera... Sve nam to ukazuje i daje mogućnost da verujemo da smo kao pojedinci i kao klub sposobni da igramo najviši rang - naglasio je Govedarica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.