IVANOVIĆ NE ZNA ZA PORAZ: Zvezda u Podgorici srušila Studentski centar!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2022, 18:50

IVANOVIĆ NE ZNA ZA PORAZ: Zvezda u Podgorici srušila Studentski centar!

Nastavljena regionalna liga...

Ekipa Crvene zvezde savladala je tim Studentskog centra u Podgorici, u okviru devetog kola Evrolige, rezultatom 76:92.

Bolje je Zvezda otvorila susret. Ben Bentil ih je predvodio svojim odličnim poenima, što onim lakim, što onim enormno teškim, recimo iz okreta, s jedne noge...

Ali, SC Derbi je odlično trčao, što ih izdvaja u AdmiralBet ABA lig ove sezone. Često su završavali svoje akcije u prvim sekundama napada i preko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Danila Tasića i njegovih minijatura, te trojki koje su stizale sa raznih strana, držali priključak za protivnikom.

ZVONIMIR IVIŠIĆ!

What a move from a 19-year-old hot prospect! 🙆‍♂️😮#ABALiga | #NLBSlamDunk@kkscderby pic.twitter.com/CizlF9Fc5h

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) December 4, 2022

Odbrana Ivanovićevog tima se poboljšala, došli su do dvocifrene prednosti, ali su ušli u kontraritam posle 15. minuta susreta kada preko 120 sekundi nisu pronašli poene...

Tada se Derbi opet priključio, ali Ivanovićevi tajm-auti su presekli momentum i na pauzu crveno-beli odlaze sa sigurnom prednošću.

HALFTIME: @kkscderby - @kkcrvenazvezda 39:49.@little_loren3 8, Drežnjak 8 | @benbentil 10

📷 Photo gallery: https://t.co/Y736Ixl8BW

Live stats: https://t.co/uQqyePI89S #ABALiga pic.twitter.com/wyMRxMm7g0

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) December 4, 2022

Zvezdi je u „pomoć“ sredinom trećeg kvartala pritekao Danilo Tasić koji je bio neoprezan i rukom po licu udario Ognjena Dobrića, te zaradio drugu nesportsku grešku, što znači automatsko isključenje.

To jeste za nijansu dovelo do debalansa u ekipi SC Derbija, a Zvezda to obavezno koristi... Međutim, ponovo je podgorička ekipa izvanredno pronalazila rešenja u tranziciji i uz pomoć poena sa distance, došla na dva poseda razlike. U tri minuta,

Derbi je uspeo da unese potpunu nervozu u redove aktuelnog branioca trofeja u regionalnom takmičenju.

Sastav Andreja Žakelja bez zadrške igrao je protiv tima koji je u izuzetnom naletu i to im je pred ulazak u poslednjih 10 minuta donelo rezultatski egal. Čak 28 poena dali su Crvenoj zvezdi u trećoj deonici, što je, iza Asvelovih i Partizanovih 30, najveći broj koševa koje je beogradski tim primio od dolaska Duška Ivanovića.

Zvezdu je ponovo odmakao Luka Vildoza, iako nije postigao poene. Dve predivne asistencije, defanzivni skok i serija od 5:0 crveno-belih. Kada smo već kod skokova, Derbi je tokom meča izuzetno kontrolisao ovaj segment igre.

Ključan u tim trenucima za Crvenu zvezdu bio je i Stefan Lazarević sa dve važne trojke. Mnogo se govorilo o njegovoj ulozi u timu Duška Ivanovića i bez ikakve sumnje, sada je skrenuo pažnju na sebe. Usput, kada je on bio na parketi, Zvezda je i mala najbolji odnos postignutih i primljenih poena.

Derbi potom više nije imao snage da još barem jednom odgovori svom gostu, ali časno su pali i na tome si ne mogu zameriti.

Nemanja Nedović je utakmicu završio sa 16 poena u redovima Crvene zvezde, Ben Bentil je ubacio 14, Branko Lazić 13. Derbi je predvodio duo Džekson - Megi sa 15, odnosno 14 poena.

Zezda piše sedmu pobedu u regionalnom šampionatu, Derbi je na skoru 4-5.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.