IVANIŠEVIĆ: I pre 23. gren slema smatrao sam da je Đoković najbolji u istoriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 08:38

IVANIŠEVIĆ: I pre 23. gren slema smatrao sam da je Đoković najbolji u istoriji

Hrvat uživa kao Novakov trener.

I pre nego što je osvojio Rolan Garos, rekordni 23. gren slem, smatrao sam da je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji, rekao je trener srpskog tenisera Goran Ivanišević. Nekadašnji hrvatski teniser u razgovoru za Tanjug, u danu kada je postao regionalni ambasador UNIQA osiguranja, istakao da je jako lepo, ali ne uvek i lako biti Đokovićev trener, posebno u trenucima kad piše istoriju.

 - Ovo je istorijski uspeh. Lepo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti trener Novaka Đokovića. To je jedna velika čast i odgovornost. Osećam veliku ponos jer je postavio apsolutni rekord i ovo je jedan od najvećih sportskih uspeha ikada. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo emocija, ali je vredelo. Način na koji je on odigrao u Parizu je fascinantan - rekao je Ivanišević. - To mu nije najomiljenija podloga, najmanje odgovara njegovoj igri, ali opet, kada on igra kako može i ako je u glavi onakakav kakav je bio u polufinalu i finalu, smiren, onda nema veze na kojoj podlozi igra. Može da igra i u živom blatu i ne možeš da ga pobediš. To je toliko moćno, šta god da uradiš, on uradi pet puta bolje i jednostavno nema kraja. Njegovo telo je fenomenalno, u karijeri nije imao većih povreda. Svašta još može da se desi.

Ivanišević je prokomentarisao i GOAT debatu u kojoj su Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

 - Uvek će biti ta debata od Federerovih i Nadalovih navijača. Ko voli kakav tenis, čiji je tenis bolji i čiji je lepši. Ali, kada pogledamo rezultate i koliko je Novak osvojio poslednjih 10 godina, i bilans između njih trojice, nedelja na broju jedan, jednostavno se to ne može porediti - rekao je Ivanišević i dodao da nije lako biti na ovom mestu, na kojem je hrvatski trener sada. - Nije lako trenirati Đokovića, ali šta je u životu lako? Ovaj život je težak, stresan. Ja sam na to navikao jer sam bio teniser. Mi smo tu da mu pomognemo, da što bolje uđe u meč. Mi smo tu da budemo pre meča, tokom meča da mu pomognemo. Ovaj tim je njegov zid da ga štiti od svega. On je taj genijalac koji izađe na teren i celom svetu pokaže ko je najbolji.

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.