ITALIJANI RIGOROZNI: Nova pravila u Seriji A zbog koronavirusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2022, 19:28

ITALIJANI RIGOROZNI: Nova pravila u Seriji A zbog koronavirusa

Na Čizmi alarmantno.

Utakmice Serije A će biti odložene, ako u jednoj ekipi budu najmanje devetorica pozitivnih igrača na Kovid-19. Tu odluku donela je italijanska Vlada na zajedničkom sastanku sa predstavnicima sportskih i zdravstvenih vlasti.

Fudbaleri, koji budu pozitivni na koronavirus treba da ostanu u karantinu, a lica koja su bila u kontaktu s njima, ne moraju u izolaciju, već je potrebno da nose maske FFP2 i da budu testirani svakodnevno u narednih pet dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mogu da igraju ako daju negativan test, četiri sata pre početka meča.

Lokalnim zdravstvenim službama biće dozvoljeno da stave tim u karantin, ako imaju najmanje 35 odsto pozitivnih igrača na testu. Kako ekipe imaju 25 fudbalera u "rosteru", od same službe će zavisiti da li će osmorica, ili devetorica pozitivnih fudbalera značiti suspenziju ekipe. Vakcine na Kovid-19 u ovom slučaju nisu obavezne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.