ISPUNIO SAM CILJ: Đoković kratak i jasan nakon pobede!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 02:16

"ISPUNIO SAM CILJ": Đoković kratak i jasan nakon pobede!

Nova stranica istorije!

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu itekako znači to što će i osmu godinu u svojoj karijeri završiti na prvom mestu ATP liste. Pobedom nad Holgerom Runeom na startu Završnog mastersa u Torinu je popravio sopstveni rekord i postaće prvi u istoriji sporta koji je na liderskom mestu boravio više od 400 nedelja.

Pre dolaska u Italiju je znao da mu treba samo jedna pobeda, ali je bio odlučan u nameri da do nje dođe odmah na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv Danca.

- Mnogo mi znači. VIdeli ste da imam mnogo emocija na terenu. Sam sam sebi nametnuo pritisak da moram da pobedim. Osvojio sam Pariz, što me je dovelo do bolje pozicije i znao sam da mi je trebala jedna pobeda. Drago mi je što sam u tome uspeo i sebe rasteretio. Sve dalje što dođe, to je bonus. Ispunio sam svoj cilj - rekao je Đoković.

Nije bilo lako protiv Runea koji ga je na terenu zadržao više od tri sata.

- Video sam u prvom gemu koliko je bio naoštren, kako je igrao sa osnovne linije. Znao sam da će biti teško za mene. Da ću morati da radim naporno. Osećao je loptu, bio je agresivan, servirao je izvanredno. Bio je sjajan. I ja sam igrao sjajno, u određenim sam trenucima spuštao. Značaj večerašnjeg meča, to je dodalo pritisak. Ali, posle lošeg taj-brejka u drugom setu igrao sam solidno u trećem setu - zaključio je Đoković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.