ISPOVEST POZNATOG MUZIČARA: Dobio sam Đokovića sa 6:0, a onda je njegov tata prekinuo meč i u svlačionici mu “nizao sve po spisku”

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 12:30

ISPOVEST POZNATOG MUZIČARA: Dobio sam Đokovića sa 6:0, a onda je njegov tata prekinuo meč i u svlačionici mu “nizao sve po spisku”

Hrvat Goran Belošević se prisetio uspomena iz mladosti.

Direktor teniskog turnira “Zagreb open” Goran Belošević (35) u mladosti je bio talentovan teniser, a imao je prilike i da odmeri snage sa Novakom Đokovićem na Teniskoj akademiji Nikole Pilića. Belošević je zbog povreda napustio “beli sport” kada je imao 21 godinu, a danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bubnjar u grupi “Pravila igre”.

Ako će Superliga zaista zaižveti, postavlja se pitanje za šta Liverpul večeras (21.00) igra na gostovanju Lidsu - ako će ostati u Ligi šampiona, onda mu je ovo jedan od presudnih mečeva u borbi za plasman u to takmičenje. U svakom slučaju, kvota na dvojku je 1,77, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lids - Liverpul.

Sa setom se seća dana provednih na teniskom terenu, a nije zaboravio ni sparing mečeve sa Novakom Đokovićem.

- Đoković je dve godine mlađi od mene, ali je već bio perjanica u akademiji. Bio je prvi junior sveta do 16 godina, iako je imao nepunih 15. U drugoj fazi, tri godine posle, Novak je samo jednom svratio, a ja sam se više družio s Letoncem Gulbisom, na terenu i izvan njega – rekao je Belošević za Večernji list.

A post shared by Goran Belošević (@goran.belosevic)

Gulbis je, kaže, bio već talenat od srpskog asa.

- Po meni je on bio veći talenat od Novaka, ali Đoković je puno veći radnik. Novak se znao probuditi u tri ujutro i vežbati servis, iako smo prethodnog dana osam sati trenirali. Upalio bi reflektore u dvorani i tukao servise. On je bio veliki talent i krvavi radnik, nešto kao naš Dražen Petrović. A Gulbis je bio čak i veći talenat, ali dolazio je iz imućne prodice i možda zbog toga nije dovoljno grizao. Ernest je s jednim Rumunom u vreme Oktoberfesta preko balkona odlazio u provod. Jednog dana došli su oko šest ujutro i kucali meni na prozor da ih pustim unutra, budući da smo imali čuvara na ulazu. Gulbis je legao u sedam, odspavao sat vremena i u devet na treningu nije loptu promašio! Ja sam bio puno odgovorniji, imao sam vojnički pristup i nije mi padalo na pamet upropastiti sebi dan, kad smo već masno plaćali tu akademiju, pet, šest hiljada evra mesečno.

A post shared by Goran Belošević (@goran.belosevic)

Posebno je upamtio jedan sparing sa Đokovićem u Zagrebu.

- Kad sam prvi put došao u akademiju, praktično iz auta, pobedio me sa 6:4. Potom smo otišli na jedan juniorski turnir, trebalo je da igramo parove, ali smo predali taj meč i to je ostalo zabeleženo. I onda je 2004. stigao u Zagreb da odigra Fjučers na Velesajmu, zvao me na trening i ja dobijem prvi set sa 6:0. Tada je došao njegov tata i prekinuo trening, a u svlačionici mu je nizao sve “po spisku”. Ali, ja nisam upao u kvalifikacije, a on je iz kvalifikacija stigao do polufinala – prisetio se Belošević, koji je svojevremeno bio 1303. igrač na ATP listi.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Marija Ristić, rođena sestra Jelene Đoković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TROBOJKA SE GORDO VIJORI: Prvu pobedu na Serbia openu izborio SRBIN!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021

Lagano...Srpski teniser Nikola Milojević plasirao se danas u drugo kolo ATP turnira u Beogradu, pošto je pobedio Argentinca Federika Koriju 6:4, 6:0...Srpski teniser je do trećeg trijumfa u isto toliko međusobnih susreta došao posle 80 minuta igre...Milojević, 134. teniser na ATP rang listi, odlično...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.