ISPLIVALI DETALJI UGOVORA: Evo koliko će MILIONA zaraditi Egzum za godinu igranja sa Dončićem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 09:00

ISPLIVALI DETALJI UGOVORA: Evo koliko će MILIONA zaraditi Egzum za godinu igranja sa Dončićem!

Sve u dolar...

Timovi u NBA nastavaljaju sklapanje timova za novu sezonu i potpisivanje slobodnih agenata. Tako, kao bomba je odjeknula vest u Srbiji da je, sada već bivši košarkaš Partizana, Dante Eksum potpisao ugovor sa Dalas Maveriksima.

Naime, Australijanac se posle nastupa u Barseloni, i fantastične sezone sa Željkom Obradovićem u Partizanu, vraća u najjaču košarkašku ligu sveta u koju je 2014. godine došao kao peti pik prve runde drafta.

Eksum >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je prethodnih dana bio u žiži javnosti, kako zbog njegovog oca koji ima zdravtsvene probleme, ali i zbog činjenice da mu je istekao ugovor s Partizanom, te da je slobodan u izboru nove sredine.

Za njegove usluge bili su zainteresovani i evropski velikani, poput Panatinaikosa, ali je presudila njegova želja da se vrati u NBA gde će sada igrati zajedno sa Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom.

Kada je reč o ugovoru koji je iskusni dvadesetsedmogošnji Eksum potpisao, reč je o jednogodišnjem garantovanom ugovoru. Tako će imati jednu sezonu da pokaže da je njegov povratak među najbolje bio potpuno opravdan

Za to vreme, prema pisanju medija u SAD, shodno veteranskom minimumu, Eksum će zaraditi oko 2.7 miliona dolara. Takođe, Dante nema opciju o produženju ugovora, pa će na kraju sezone biti neograničeno slobodan agent.

Da podsetimo, u Evroligi je Eksum imao prosek od nešto više od 10 poena, a imao je i preko dve asistencije i skoka po utakmici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.