ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA: Maradona je zbog Zvezde ZAMALO završio u klubu koga se Delije odlično sećaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 15:00

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA: Maradona je zbog Zvezde ZAMALO završio u klubu koga se Delije odlično sećaju

Kakav bi to bio transfer.

Crvena zvezda je osvajanjem Kupa evropskih šampiona 1991. godine u Bariju napravila najveći uspeh u istoriji fudbala na Balkanu, savladavši Olimpik posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Malo je poznato, međutim, da se posle tog istorijskog meča mogao dogoditi najveći transfer tog vremena. Tačnije, da je nedavno preminuli Dijego Armando Maradona bio pred prelaskom u klub sa Velodroma, što je potvrdio njegov i bivši napadač Olimpika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Toni Kaskarino.

- Dolazio je (Maradona) u Marsej na pregovore. Kad je napuštao Napoli 1991, gde je proveo sedam godina, bio je u Olimpiku i pričao sa predsednikom kluba o prelasku. Bio je u kancelariji sa svitom od još 30 ljudi, ali je zahtev bio toliko nemoguć da nisu mogli da izađu u susret. Stvarno su hteli da dovedu Maradonu - rekao je Toni Kaskarino.

Nekadašnji reprezentativac Irske otkrio je i zbog čega El Pibe nije tada potpisao za francuskog velikana.

- Marsej je vrlo sličan Napoliju, žestoko mesto, ljudi su ludi za fudbalom i postoji taj osećaj. Dakle, bio je u klubu, ali do dogovora nije došlo. To je bilo 1991. tri godine pre nego sam ja došao u Olimpik .

Strelac 61 gola u 84 meča za tim sa Velodroma, koji je u karijeri igrao za Gilingem, Milvol, Aston Vilu, Seltik, Čelsi, Olimpik, Nansi i francusku Crvenu zvezdu (FK Red Star) iskreno pati jer nikada nije zaigrao sa legendarnim kapitenom Napolitanaca i reprezentacije Argentine.

- Umalo smo igrali zajedno, Maradona i ja napred. Mislim da bih mu samo spuštao loptu, zaista. Iz onoga što sam čuo, sve se svodilo na sitnice u vezi sa ljudima koji su ga pratili, plaćanjem njih i koliko - istakao je Toni Kaskarino.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.