ISPISAO JE ISTORIJU: Amerikanac je na čelu Evroligine večne liste

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 11:42

ISPISAO JE ISTORIJU: Amerikanac je na čelu Evroligine večne liste

Nevrovatan poduhvat.

Košarkaši Olimpije iz Milana su uspeli da upišu pobedu u trećem kolu Evrolige protiv Olimpijakosa sa 65:53, a centar tima iz Italije Kajl Hajns je postao igrač sa najviše mečeva u elitnom takmičenju.

On je stigao u Evropu davne 2008. godine, kada je potpisao ugovor sa Verolijem, da bi potom preko Brosea stigao do Olimpijakosa.

Hajns je od 2011. godine u Evroligi, a u idućih 12 godina je ispisao istoriju. Centar iz SAD-a je uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da upiše 393 utakmice u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi, čime je postao i apsolutni rekorder ovog takmičenja.

Utakmicom protiv Olimpijakosa, Hajns je obišao Paulijusa Jankunasa na prvom mestu.

HE CONTINUES TO MAKE 𝐇𝐈𝐒𝐓𝐎𝐑𝐘🚨

With tonight's appearance, @SirHines becomes the all-time leader in games played in the competition's history🏀#EveryGameMatters pic.twitter.com/iKDAPaANUh

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 17, 2023

Hajns je čak četiri puta bio i šampion Evrolige (Olimpijakos - 2012, 2013. i CSKA - 2016. i 2020.) u svojoj karijeri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.