IRCU PREKIPELO - VREĐAJU GA DEVET GODINA: Slali mi METKE u poštansko sanduče i NIKO ME NIJE ŠTITIO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 12:49

IRCU PREKIPELO - VREĐAJU GA DEVET GODINA: Slali mi METKE u poštansko sanduče i NIKO ME NIJE ŠTITIO!

Buntovni Irac ogorčen.

Džejms Meklin (31) levo krilo Stouka igra u Engleskoj već devet godina i za to vreme neretko je trpeo ružne komentare i uvrede. Tačnije, trpi ih danas.

Poznat po tome što (kao i naš Nemanja Matić) neće da nosi cvet bulke u znak sećanja na preminule engleske vojnike u Prvom svetskom ratu, igrač iz Derija okretao je leđa pri izvođenju britanske himne. Taj njegov stav izazvao je očekivane reakcije Engleza, ali je on ostao dosledan. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Momak iz Derija, grada u kojem je britanska vojska na "Krvavu nedelju" 1972. ubila 14 nenaoružanih civila, ponovo se oglasio i ovog ponedeljka o onome što ga tišti.

Pošto je poništeno izbacivanje Mančester Sitija iz Lige šampiona, Premijer liga pretvorila se u gladijatorsku arenu, gde će se do poslednjeg kola voditi bitka za plasman u elitno takmičenje sledeće sezone. A Čelsi večeras (21.15) mora da pobedi poslednjeplasirani Norič baš iz tog razloga. Čist kec je 1,15, a pobeda Plavaca bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,83. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Norič.

On je primetio da je fudbalerima Vilfredu Zahi (Kristal Palas) i Dejvidu Mekgoldriku (Šefild Junajted) pružena glasna podrška dok su rasistički vređani, a potom se zapitao - "Zašto mene niko neće da brani?!"

- Vozio sam se danas sa treninga i slušao sam na radiju diskusiju o zlobnim rasističkim komentarima koji su ovog vikenda upućeni Zahi i Mekgoldriku na društvenim mrežama. Pratio sam i njihovu zgroženu i opravdanu reakciju, jer je to užasno i niko ne bi trebalo da to trpi. Ljudi bi trebalo da odgovaraju za svoje reči i dela -  napisao je on.

Potom je dodao i ono što mu veoma smeta - da njega niko neće da brani.

- Ostavlja mi gorak ukus u ustima...To što sam više uznemiravan od bilo kog igrača tokom svojih devet godina u Engleskoj. Bile su to pretnje smrću, meci poslati u poštansko sanduče, rođendanske poruke, pisma...Ovo nije kuknjava da me neko sažali, već samo prosto pitanje - u čemu je razlika. Dečak od 12 godina bude uhapšen zbog slanja rasističkih uvreda za Zahu. Ponavljam, sasvim opravdano. A, da li je neko odgovarao za to što je meni prećeno? Ne! Da li je u medijima nekad osuđeno to što je meni neko pretio? Ne! Sasvim suprotno...Video sam i neke moje irske saigrače koji su kačili crni kružić na društvene mreže, da bi podržali anti-rasizam i da bi osudili diskriminaciju. Ponavljam, sa punim pravom! Da li je neko od njih ikad javno osudio diskriminaciju koju ja trpim? Da bude smešnije, ta diskriminacija se odnosi na njih. Da li jedna vrsta diskriminacije ima veći značaj od druge vrste diskriminacije? Rekao bih da sam zbunjen, ali je to pogrešna reč, jer "zbunjenost" znači da ne shvatate potpuno nešto. U ovom slučaju je sve potpuno jasno. Ako ne staneš iza nečega, pašćeš zbog bilo čega - dodao je Meklin.

Meklin je rođen 1989, za reprezentaciju Republike Irske odigrao je 65 utakmica, a od 2018. igra za Stouk, sada člana Čempionšipa. Prethodno je u Engleskoj nosio dres Vest Broma, Vigana i Sanderlenda.

Pogledajte kako izgleda golferka Pejdž Spiranak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.